Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Na festival Beats for Love do Ostravy dorazilo ve čtvrtek téměř čtyřicet tisíc lidí

Branami festivalu elektronické a taneční hudby Beats for Love v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě prošlo ve čtvrtek 38 000 lidí, o 4000 více než první den akce ve středu, sdělili pořadatelé.

Dnes na festivalu, který potrvá do soboty, vystoupí například italský producentský projekt Meduza nebo brazilský DJ a producent Alok. „Větší návštěva byla cítit, díky výrazně vyšší kapacitě areálu se ale nově příchozí fanoušci krásně rozprostřeli," uvedl ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Úspěch měly ve čtvrtek například jedny z hlavních hvězd letošního ročníku festivalu Němec Boris Brejcha, Švéd Eric Prydz nebo britský DJ Dimension. „Vzpomněl jsem si na své první vystoupení, na které nikdo nedorazil. Teď jsem přijel do cizí země a bylo tu úplně narváno. Jsem nadšený, fanoušci mi dali spoustu energie," uvedl Dimension, vlastním jménem Robert Etheridge.

Druhým dnem bude v areálu pokračovat konference Talking Beats, která se letos přesunula z kavárny U6 do prostorově výraznějšího velína koksovny. „Na konferenci Talking Beats se bude mluvit o Ostravě, vyjednávání s nejslavnějšími umělci i o kombinaci rodinného života a povolání DJe," uvedli pořadatelé.

Beats for Love organizátoři označují za největší tuzemský festival a zároveň nejvýraznější festival elektronické taneční hudby ve střední Evropě. Během čtyř dnů na něm vystoupí více než 500 umělců všemožných žánrů tohoto druhu hudby. Největší letošní hvězdou je francouzský DJ David Guetta, jehož vystoupením Beats for Love v sobotu vyvrcholí. Loni festival v součtu všech dnů navštívilo zhruba 150 000 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Beats for Love

Štítky hudba, festival, Beats for Love, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festival Beats for Love do Ostravy dorazilo ve čtvrtek téměř čtyřicet tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.