Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Poslední den ostravského Beats for Love si nenechalo ujít rekordních 50 tisíc lidí. Přilákal je DJ David Guetta

Na největší hvězdu festivalu elektronické a taneční hudby Beats for Love, francouzského DJe Davida Guettu dorazilo v sobotu do areálu Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě rekordních 50 000 diváků. V součtu všech čtyř dnů festival navštívilo více než 162 000 lidí, což překonalo dosavadní maximum 160 000 návštěvníků z roku 2022, sdělili pořadatelé.

Festivalu podle nich pomohlo, že pro jubilejní desátý ročník výrazně navýšil kapacitu, a mohl tak prodat i více vstupenek. „Ve středu dorazilo do areálu 34 000 lidí, ve čtvrtek 38.000, v pátek jsme se přehoupli přes čtyřicetitisícovou hranici. A v sobotu v našem areálu proudilo neuvěřitelných 50 000 fanoušků. Je to fantastické," uvedl ředitel festivalu Kamil Rudolf s tím, že víc lidí se v areálu během Beats for Love během jediného dne nikdy nepohybovalo.

Celkový divácký rekord podle organizátorů padl i díky takřka vyprodanému závěrečnému dni. „Je to pro nás skvělá vizitka a ocenění naší práce. Zároveň to ale bereme s pokorou. Ano, radujeme se z krásných desátých narozenin. Odpočineme si, ale velmi brzy začneme chystat 11. ročník," uvedl Rudolf. Příští rok se festival uskuteční od 2. do 5. července.

Beats for Love organizátoři označují za největší tuzemský festival a zároveň nejvýraznější festival elektronické taneční hudby ve střední Evropě. Letos na něm vystoupilo celkem 512 umělců na 18 scénách.

Kromě produkce DJů na pódiích diváky zaujala i řada performerů, například tanečníci houpající se nad lidmi na tyčích zvaných sway poles nebo průvod v čele s drakem. Rozšířila se i doprovodná konference Talking Beats, která se oproti loňsku protáhla z jednoho na tři dny a konala se ve větších prostorech. Novinkou i byl bezhotovostní systém placení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Beats for Love

Štítky Ostrava, hudba, festival, Beats for Love

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední den ostravského Beats for Love si nenechalo ujít rekordních 50 tisíc lidí. Přilákal je DJ David Guetta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.