Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

VOLBY 2024: Souboj o mandáty vrcholí. O místo v horní komoře usilují primátor Navrátil a senátor Pavera

Druhé kolo voleb rozhodne o složení Senátu. Mandát hned v prvním kole obhájil Petr Vícha (SOCDEM) z Karviné, za Ostravu-město raketově uspěl starosta Jihu Martin Bednář (ANO). O přízeň voličů proto budou tento víkend soupeřit pouze kandidáti z opavského obvodu.

Hlasování v rámci druhého kola senátních voleb začne už dnes. V pátek 27. září se volební místnosti otevřou ve 14 hodin a uzavřou ve 22 hodin, v sobotu 28. září budou přístupné od osmi do 14 hodin. Hlasovací lístky voliči obdrží přímo ve volební místnosti. 

V senátním obvodě číslo 68 na Opavsku se z osmi kandidátů v prvním kole prosadil současný primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO), který získal 49,49 procent. Druhým nejúspěšnějším kandidátem byl současný senátor Herbert Pavera (TOP 09), který obdržel 28,11 procent.

Navrátil po prvním kole uvedl, že v posledních týdnech, které volbáám předcházely, nedělal žádnou kampaň. Pavera naopka podotkl, že v sám neměl takovou mediální podporu jako Navrátil, který v televizích a jiných médiích vystupoval v souvislosti s povodněmi.

Ohodnoť článek

Štítky Moravskoslezský kraj, Opava, volby, senát, volby do senátu, politika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2024: Souboj o mandáty vrcholí. O místo v horní komoře usilují primátor Navrátil a senátor Pavera  |  Politika  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.