Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Nové europoslance bude v Moravskoslezském kraji vybírat zhruba milion voličů

Už tento pátek začnou Češi rozhodovat o tom, kdo bude Českou republiku zastupovat v 720členném Evropském parlamentu. O svých zástupcích v Bruselu rozhodneme v eurovolbách v pátek 7. a v sobotu 8. června. Zvolit 21 europoslanců může okolo jednoho milionu voličů Moravskoslezského kraje z kandidátek 30 politických stran, hnutí a koalic. O hlasy voličů se uchází 674 kandidátů. Volební místnosti se otevřou v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

„Během obou volebních dnů budou průběh hlasování v našem kraji monitorovat dvě kontrolní skupiny úředníků krajského úřadu. Na webových stránkách krajského úřadu je také zveřejněn přehled o telefonním spojení do každé volební místnosti v regionu. Během voleb budeme zajišťovat voličům i okrskovým volebním komisím telefonický informační servis. Pokud to bude nutné, budeme také řešit případné stížnosti na průběh voleb,“ uvedl ředitel moravskoslezského krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Voliči v Česku měli nejpozději včera dostat do poštovních schránek hlasovací lístky s kandidáty na europoslance. Modré obálky s hlasovacími lístky obsahují soupis 30 stran, hnutí nebo jejich koalic, které byly k eurovolbám zaregistrovány, a jejich nominanty. Lidé si z nich mohou předem vybrat lístek uskupení, které chtějí volit. Na něm mohou označit kroužkem pořadové číslo u dvou kandidátů, kteří by se podle nich měli stát přednostně evropskými poslanci.

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky krajský úřad, Česko, volby do Evropského parlamentu, volby, hlasovací lístek, Evropský parlament, Brusel, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové europoslance bude v Moravskoslezském kraji vybírat zhruba milion voličů  |  Politika  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.