Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Bývalé koupaliště v Orlové se má proměnit na volnočasovou zónu

Bývalé koupaliště v Orlové na Karvinsku by se v budoucnu mělo proměnit v prostor, kde budou lidé moci trávit volný čas. Kromě sportovního zázemí budou její součástí také vodní prvky pro osvěžení v horkých letních dnech. Novinářům to sdělila mluvčí radnice Sandra Štrejlová.

Město sice původně plánovalo rekonstrukci zchátralého koupaliště, ale loni od tohoto návrhu definitivně ustoupilo. Důvodem byly vysoké náklady na modernizaci i provoz. Rozhodlo se, že objekty nechá zbourat a místo promění na volnočasový areál.

"Projekt koupaliště za čtvrt miliardy korun se ukázal postupem času jako nereálný a pro město příliš finančně náročný. Z důvodu havarijního stavu celého areálu jsme se rozhodli pro odstranění všech budov, včetně bývalé restaurace Golf a minigolfu," řekla starostka Lenka Brzyszkowská (ANO).

Město si nechalo zpracovat architektonickou studii využití areálu a budoucí podoba prostranství vychází z návrhu městského architekta Davida Kotka. Zpracovaná studie bude podkladem pro další přípravu projektové dokumentace.

Areál navazuje na současné sportoviště tvořené zimním stadionem, fotbalovými hřišti a tenisovými kurty. Součástí zrekonstruovaného prostoru bude in-line dráha, pumptrack, tedy uzavřený zvlněný okruh pro jízdu na kole či koloběžce, a také přírodní lezecké centrum, které naváže na zrekonstruovaný lesopark. Nebudou chybět ani odpočinkové zóny, pěší zóna s plochou pro různé využití a mobiliář.

"Věřím, že nový prostor potěší širokou veřejnost a každá věková skupina si zde najde to své. Snažili jsme se vše navrhnout tak, aby areál využili všichni občané města, tedy jak maminky s dětmi, tak naše mládež, ale také orlovští senioři, a to od jara do podzimu," doplnila Brzyszkowská.

Bourání by měla podle předpokladů stát zhruba 66 milionů korun. Aktuálně se dokončuje projektová dokumentace na demolici areálu. Město by na likvidaci objektů chtělo získat dotaci.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Orlová

Štítky ČR, správa, rekreace, Orlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalé koupaliště v Orlové se má proměnit na volnočasovou zónu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.