Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji v únoru zůstala na 5,5 procenta

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji v únoru zůstala na lednových 5,5 procenta. Místo si prostřednictvím úřadů práce hledalo 44.716 lidí, o desítku více než v lednu. V meziročním srovnání byl podíl nezaměstnaných o 0,3 procentního bodu vyšší a v evidenci bylo o 2059 nezaměstnaných více. Volných míst meziměsíčně ubylo o 140 na 10.856. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR.

Kraj má druhou nejvyšší nezaměstnanost v zemi po Ústeckém kraji, kde je podíl nezaměstnaných šest procent. V celém Česku nezaměstnanost stagnovala na lednových čtyřech procentech. Bez práce bylo v zemi 296.107 lidí, o 561 více než v lednu.

Z evidence uchazečů o práci úřady v Moravskoslezském kraji v únoru vyřadily 4314 lidí, o 380 méně než v lednu. Na pracovní úřad se přišlo zaregistrovat 4325 lidí, o 2162 méně než v předchozím měsíci.

Ve třech okresech v kraji zůstal podíl nezaměstnaných stejný jako v lednu, na Bruntálsku a Novojičínsku o desetinu procentního bodu stoupl a naopak na Karvinsku o desetinu bodu klesl. Karvinsko přesto zůstalo s nezaměstnaností 8,2 procenta okresem s nejvyšší nezaměstnaností v kraji i mezi všemi okresy Česka. Nejnižší nezaměstnanost v kraji byla v únoru na Opavsku, činila 3,5 procenta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nezaměstnanost, moravskoslezský kraj, práce, úřad práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji v únoru zůstala na 5,5 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.