Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Kam za koupáním v Moravskoslezském kraji? Pět tipů, kde se zchladit v horkých letních dnech

Českou republiku i nadále sužují tropické teploty. Kde se v těchto vedrech zchladit, když už člověka neláká veřejná plovárna ani pohodlí vlastního bazénu? Redakce Ostravské Drbny přichází s tipy na přírodní koupaliště a biotopy, které poskytnou kýžený úkryt před horkým letním sluncem.

Žermanická přehrada

Vodní nádrž leží na říčce Lučině a slouží k zásobování několika velkých firem. V létě se na ní pořádají různé mezinárodní soutěže ve vodním lyžování a sportovním potápění. Kolem přehrady je vybudována spousta rekreačních středisek, návštěvníci mohou využít například pláž Maják v Soběšovicích, na které budou mít krásný výhled na Lysou horu a mohou si i zapůjčit motorový člun nebo paddleboard. Vstup na pláž je zdarma.

Lom Šífr u Svobodných Heřmanic

Jedná se o zatopený břidlicový lom na Opavsku se sice velmi studenou ale za to průzračnou vodou. Místo patří mezi oblíbenou lokalitu potápěčů v celé ČR, díky své hloubce 36 metrů a velmi čisté vodě (průzračnost do 20 metrů, pozn. redakce). Pod vodou mohou potápěči najít mořskou panu, truhlu s pokladem nebo člověka v kleci. Nově je zde vybudováno parkoviště a molo. Vstup je zdarma a v severní části je pláž s nejlepším přístupem do vody.

Kališovo jezero v Bohumíně

Jezero na okraji hranic s Polskem vzniklo díky těžbě štěrku, návštěvníci se mohou koupat v severní části, kde těžba již neprobíhá. Voda je zde čistá i v létě a je snadno přístupná díky betonovým panelům a plochých lomových kamenů. V okolí si lidé mohou zahrát volejbal, grilovat nebo si udělat piknik. Nově od letošního července zde město vybudovalo objekt s šatnami a sprchami pro větší diskrétnost návštěvníků. Vstupné se zde neplatí.

Hlučínské jezero Štěrkovna

Štěrkovna leží kousek od města Hlučín a kromě čisté vody nabízí spousty dalších aktivit. Návštěvníci si mohou zahrát volejbal, tenis nebo třeba minigolf. Odpočívat mohou na travnaté nebo štěrkové pláži. Na vodě mohou lyžovat nebo si jít zarybařit. Kromě jezera jsou k dispozici i dva bazény a dětské brouzdaliště. Vstupné je 80 korun pro dospělé a děti do 140 cm mají vstup zdarma.

Vodní nádrž Slezská Harta

Nádrž na řece Moravici v Nízkém Jeseníku je nejmladší přehradou v Česku. Kromě koupání zde lidé mohou vyzkoušet jachting, rybaření nebo windsurfing. Celá vodní plocha slouží pro chov ryb a sportovní rybolov. Součástí je i malá vodní elektrárna. Lidé zde najdou i plovoucí molo s lavičkami, které lidem umožňuje odpočívat přímo na hladině s krásným výhledem. Vstupné je zdarma.


 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením portálu kudyznudy.cz

Štítky Moravskoslezský kraj, pláž, přehrada, jezero, letní den, léto, plavání, voda, koupání, koupaliště, biotop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam za koupáním v Moravskoslezském kraji? Pět tipů, kde se zchladit v horkých letních dnech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.