Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

V Bartošovicích na Novojičínsku havarovalo malé letadlo, pilot se lehce zranil

V Bartošovicích na Novojičínsku dnes ráno havarovalo malé letadlo. Pilot musel nouzově přistát na poli a letadlo se převrátilo na střechu. Pilot utrpěl lehčí zranění a skončil v péči záchranářů. Novinářům to sdělily policejní mluvčí Kateřina Kubzová a mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Neštěstí se stalo okolo 09:00. „Dle předběžně zjištěných informací mělo letadlo Cesna letět ze Slovenska do Polska, kdy zřejmě z důvodu technické závady byl pilot nucen nouzově přistát na poli. Při tomto došlo k převrácení letadla na střechu. Ve stroji se nacházel pouze pilot, který utrpěl lehčí zranění a skončil v péči záchranářů," uvedla Kubzová.

Dechová zkouška u pilota byla negativní. Příčinami nehody se budou zabývat novojičínští policisté ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Hasiči letadlo zajistili proti požáru a zamezili úniku provozních kapalin. „Po došetření nehody budou hasiči přečerpávat z nepoškozené nádrže zbytkové palivo a spolupracovat rovněž při odstranění vraku z místa nehody," doplnila Langerová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HZS MSK

Štítky Bartošovice, nehoda, letectví, Novojičínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bartošovicích na Novojičínsku havarovalo malé letadlo, pilot se lehce zranil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.