Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Mezi turisty vedou Beskydy a krajské město. Do Moravskoslezského kraje v tomto čtvrtletí přijelo 285 tisíc lidí

Moravskoslezský kraj se i v tomto čtvrtletí těší vysoké oblibě turistů. Nejvíce lidí zavítalo do Beskyd, nezahálela však ani Ostrava se svou bohatou industriální historií a vymazlenou gastroscénou. Mimo přírodních a historických památek návštěvníky láká také oblíbená Technotrasa.

Prvenství si drží Beskydy

Moravskoslezský kraj se i v tomto čtvrtletí těší vysoké oblibě turistů. Nárůst počtu návštěvníků regionu potvrzují nové statistiky. Nejvíce lidí už tradičně zavítalo do Beskyd. V průběhu druhého čtvrtletí letošního roku do kraje přijelo až 284 005 návštěvníků, kteří se v regionu také ubytovali. Je to asi o 1,5 procenta více lidí než ve stejném období v roce 2023. Zároveň do kraje přijelo o zhruba 8 procent lidí více než ve stejném období v roce 2019. 

„Jedná se o rekordní návštěvnost za 2. čtvrtletí, ale ze zkušeností víme, že třetí kvartál bývá nejsilnější, takže věřím, že čísla letos opět ještě porostou,“ řekla náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj a cestovní ruch Šárka Šimoňáková (ANO).

Ostrava zaválela

Hejtmanství se podle Šimoňákové snaží cestovní ruch neustále rozvíjet a zlepšovat podmínky pro turisty.

„Každoročně investujeme do rozvoje cyklostezek, letos zlepšujeme například zázemí u vodních ploch, kdy budujeme odpočinková mola hned na několika místech a plánujeme další. Náš krásný kraj má co nabídnout, máme nádherné hory, technické památky i volnočasové vyžití," doplnila.

Nejvíce lidí navštívilo ve druhém čtvrtletí letošního roku turistickou oblast Beskydy, přijelo tam skoro 90 tisíc turistů, což je o něco méně než loni. Oblibě se těšila také Ostrava, kam navštívilo ji 72 271 lidí. V Ostravě naopak statistiky hlásí mírný nárůst. 

Industriální památky

„Lákáme nejen na přírodní krásy a historické památky, důležitá je pro nás stále Technotrasa, která propojuje technické skvosty našeho regionu a lidem nabízí tipy na výlety po industriálních památkách. Připravujeme také novou mobilní aplikaci, která zájemcům usnadní rezervaci prohlídek nebo sbírání bodů a získávání odměn za návštěvu technických památek. Aplikaci spustíme ještě do konce tohoto roku,“ zmínil jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism Petr Koudela.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky cestovní ruch, Beskydy, Ostrava, Moravskoslezský kraj, památky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi turisty vedou Beskydy a krajské město. Do Moravskoslezského kraje v tomto čtvrtletí přijelo 285 tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.