Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

I děti z nízkopříjmových rodin chtějí léto plné zábavy. Sociální pracovnici z Krnova je proto berou na výlety

Armáda spásy připravila na léto spoustu výletů a zábavy pro děti z nízkopříjmových rodin. Navazuje tak na celoroční práci středisek v Moravskoslezském kraji, kterými projde ročně kolem tisíce dětí ročně. 

Děti ze znevýhodněného prostředí mohou zažít spousty zábavy na výletech za poznáním nebo sportem. Armáda spásy se tak snaží snížit riziko spojené se způsobem jejich života. Většina dětí pochází z rodin, které jim nemají jak poskytnout vyplnění prázdninového času.

„V dlouhodobém horizontu pozorujeme, jak významně naše práce ovlivňuje životy těchto dětí. Získávají zde důležité hodnoty a normy společnosti, jako je hodnota vzdělání a kvalitních mezilidských vztahů,“ sdělil ředitel Armády spásy v Krnově Jiří Ivanov.

Mezi tyto děti patří i David, který se celý život potýká s tělesným postižením a vadou řeči. „Ve středisku ho ostatní uživatelé přijímají takového, jaký je, se všemi jeho přednostmi i nedostatky. Nedívají se na něj jako na kluka s postižením, ale jako na kamaráda a parťáka pro všechny aktivity, které Armáda spásy přináší," popisuje jeho příběh vedoucí sociálních služeb Darina Vránová. Nedávno si David mohl s ostatními dětmi vyzkoušet virtuální realitu a díky respektu ze strany ostatních dětí si i se svým omezením mohl zážitek náležitě užít.

Armáda spásy se kromě volnočasových aktivit snaží dětem pomoct s těžkostmi ve škole, s mezilidskými vztahy nebo s psychickými problémy. Vytváří různé speciální projekty, například Armáda spásy v Krnově pomohla zrealizovat projekt doučovací kluby pro děti ve vyloučených lokalitách ve spolupráci se školami, vedením města a dalšími neziskovými organizacemi. Celý projekt funguje již 15 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Armády spásy

Štítky Bruntálsko, Krnov, Armáda spásy, sociální pracovníci, děti, výlety, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I děti z nízkopříjmových rodin chtějí léto plné zábavy. Sociální pracovnici z Krnova je proto berou na výlety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.