Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

V bývalých sovětských kasárnách v Krnově vzniklo více než 150 bytů. Město nyní zvelebuje jejich okolí

Krnovská radnice investovala či ještě investuje celkem 30 milionů korun do úprav veřejných prostor v nové bytové čtvrti Nová Kasárna, kde na místě bývalých kasáren sovětských vojáků vzniklo víc než 150 bytů. Některé práce už jsou hotovy, zbývající budou dokončeny letos. Zahrnují výstavbu chodníků, výsadbu zeleně či dětské hřiště ve vnitrobloku, řekla mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

V krnovském vojenském areálu po odchodu vojáků a techniky zůstalo 12 budov. Některé, například tu, která sloužila jako věznice, čekala demolice. Další našly nové využití. V bývalém kulturním domě sovětské posádky vznikla prodejna a zábavní centrum.

Město navíc iniciovalo i novou výstavbu. V posledních letech domy v této lokalitě stavěly dvě soukromé společnosti. OdeonEna, která je součástí skupiny TGA Holding, a Mia Casa. „Komplex společnosti OdeoEna tvoří sedm domů s kapacitou 104 bytů a komerční centrum. Druhá z firem, Mia Casa, zde postavila dva domy s celkem osmačtyřiceti nájemními malometrážními byty, které jsou určené pro seniory," uvedla Círová.

Zároveň s dokončováním výstavby radnice plánovala i úpravy veřejných prostor. „V areálu jsme už po etapách vybudovali veškeré chodníky, a to jak kolem nových rezidencí, tak propojovací chodník mezi parkovištěm u prodejny Billa a komunikací v Mikulášské ulici, na kterou je napojena také cyklostezka, která vede přes celou čtvrť," uvedl Petr Mynář z oddělení komunálních služeb.

V místě přibylo veřejné osvětlení, pracovníci tam vysadili nové stromy, keře, vybudovali gabionové zídky a udělali terénní úpravy. Instalovali také tři podzemní hnízda na tříděný i komunální odpad, je tam mobiliář v podobě laviček a odpadkových košů. Na konci září se mezi dokončené stavby přidá i dětské hřiště. Skládá se ze dvou pergol a stejného počtu herních prvků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením portálu msstavby.cz

Štítky Bruntálsko, byty, investice, Krnov, bytová čtvrť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bývalých sovětských kasárnách v Krnově vzniklo více než 150 bytů. Město nyní zvelebuje jejich okolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.