Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V Jindřichově na Bruntálsku v noci na dnešek hořela pila. Škoda se vyšplhala na 3,5 milionu korun

Požár pily v Jindřichově na Bruntálsku způsobil v noci na dnešek škodu okolo 3,5 milionu korun. Na místě zasahovalo třináct jednotek hasičů, kteří vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na likvidaci plamenů se v rámci přeshraniční spolupráce podíleli i hasiči z Polska.

Moravskoslezští hasiči se o požáru dozvěděli 48 minut po půlnoci, uvedla jejich mluvčí Kamila Langerová. Na pomoc jim přijeli kolegové z Olomouckého kraje a v rámci přeshraniční spolupráce i tým z polského Prudniku. 

Na místě zasahovalo asi čtyřicet lidí. „Vzhledem k tomu, že se v areálu kromě pily nacházely i dva rodinné domy, soustředili hasiči svou činnost nejen na boj se samotným požárem, ale také na ochranu přilehlých dvou domů, což se u jednoho z nich zcela podařilo. U druhého rodinného domu však došlo, i přes veškeré úsilí hasičů, k zahoření střechy," řekla Langerová.

Příčina požáru je prozatím předmětem šetření. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 3,5 milionu korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Lidé, kteří v areálu pily byli, opustili její prostory ještě před příjezdem hasičů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HZS MSK

Štítky Bruntálsko, Jindřichov, požár, hasiči, oheň, škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jindřichově na Bruntálsku v noci na dnešek hořela pila. Škoda se vyšplhala na 3,5 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.