Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Moravskoslezské hasiče v sobotu zaměstnaly bouřky. Zasahovali na 141 místech po celém kraji

Severní Moravu a Slezsko v sobotu odpoledne zasáhly silné bouřky. Pršet začalo kolem čtvrté hodiny, s následky bouřkových mračen se ovšem hasiči vyrovnávali až do nedělního rána. Situace byla nejhorší na Opavsku. Mezi nejčastější problémy patřily popadané a polámané stromy nebo větve a zatopené garáže i sklepy.

Bouřky hasiče pořádně zaměstnaly. Do kraje se přihnaly kolem čtvrté hodiny odpoledne. „Od té doby do 19:30 hasiči zasahovali ve spojitosti s procházející bouřkou celkem u 73 událostí. Většinou se jednalo o popadané a polámané stromy a větve, dále o čerpání vody z garáží a sklepů rodinných domů," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Práce pro hasiče neskončily ani v noci. Když se bouřky přehnaly, dále likvidovali popadané a polámané stromy a větve nebo čerpali vodu z garáží a sklepů. Od sobotních 16:00 do dnešních 06:00 zasahovali u 141 událostí.

Nehostinné počasí nejhůře postihlo Opavsko, které hlásilo zhruba 45 procent všech zásahů. Hasiči ale také pomáhali ve všech ostatních okresech. Na Karvinsku měli 25 zásahů, na Frýdecko-Místecku 22, na Novojičínsku 18, na Ostravsku osm a na Bruntálsku čtyři zásahy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Moravskoslezský kraj, bouřky, počasí, strom, garáž, sklep, voda, déšť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezské hasiče v sobotu zaměstnaly bouřky. Zasahovali na 141 místech po celém kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.