Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Začíná půlroční rekonstrukce vnitřní části Vodního světa Sareza v Ostravě

Ve Vodním světě Sareza v centru Ostravy začíná půlroční rekonstrukce za 82,5 milionu korun. Zatímco letní sezona u venkovního bazénu bude pokračovat bez omezení, vnitřní část projde proměnou, která mimo jiné vyřeší havarijní stav konstrukce bazénové vany. Novinářům to sdělil mluvčí ostravského magistrátu Petr Havránek.

"Budeme kompletně rekonstruovat bazénovou halu, ve které vyměníme pětadvacetimetrovou bazénovou vanu za novou nerezovou. Povrchové konstrukce získají nový vzhled, barevně tyrkysově zelenomodrou na šedobéžovém základu doplní bílá a světle šedá barva," uvedl jednatel společnosti Sareza Jaroslav Kovář.

Rozměry bazénu se nezmění. Plavci budou mít k dispozici pět plaveckých drah, v šesté dráze bude v rohu masážní lavice a schody pro snadnější vstup do vody. Bazénové centrum, tedy vnitřní bazén, brouzdaliště, vodní jeskyně a finská sauna uzavřeny, bude během rekonstrukce uzavřeno.

Řemeslníci také zateplí střechu haly a vymění polykarbonátové prosklení. "Na vnitřní práce navážou i úpravy venkovní, kdy dojde k zateplení dotčené části budovy, střechy i fasády. Bude vyměněno prosklení a kompletně upravena venkovní terasa, na které se pomocí turniketu propojí vnitřní a venkovní areál," uvedl Havránek.

Stavba pochází z počátku 60. let minulého století a poslední úpravy podstoupila před 15 lety. Rekonstrukci podle návrhu Projektstudia Davida Kotka udělá sdružení Homola Držik.

"Těší mě, že úpravami v tomto oblíbeném odpočinkovém a sportovním místě Ostravanů dojde nejen ke zlepšení tepelně-technických vlastností obvodových konstrukcí bazénové haly, tedy z pohledu dobrého hospodáře úspornějšímu provozu, ale současně se zvýší atraktivita vnitřní části areálu doplněním o malou relaxační část, větší dětské brouzdaliště na ochozu bazénu a obnovením původního vzhledu objektu bazénové haly, co se do tvaru a kvality materiálu prosklení týká," uvedla náměstkyně ostravského primátora Hana Tichánková (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tereza

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná půlroční rekonstrukce vnitřní části Vodního světa Sareza v Ostravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.