Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Voliéry ptáků Tibetu a Číny v ostravské zoo jsou po opravě opět přístupné

Voliéry ptáků Tibetu a Číny v Zoologické zahradě Ostrava jsou opět přístupné návštěvníkům. Po téměř 20 letech od svého vzniku prošly nutnou rekonstrukcí a opravami. Novinářům to sdělila mluvčí zahrady Šárka Nováková.

Komplex tvoří pět voliér, z nichž dvě největší jsou průchozí. "Jsou uspořádány tak, jako bychom pomyslně sestupovali z nejvyšších nadmořských výšek himálajských vrcholků až do nížin východní Číny. Každou z voliér obývají ptačí druhy typické pro danou oblast a nadmořskou výšku," popsala Nováková.

Voliéry ptáků Tibetu a Číny se nacházejí nedaleko vstupu do zoo. Žijí v nich například kavče červenozobé, bažanti lesklí, tibetští a paví, kur bambusový, satyr Temminckův, holub zelenokřídlý, hrdlička čínská, drozd černoprsý či špaček čínský.

"Voliéry byly vybudovány před téměř 20 lety, a tak potřebovaly některé části opravit a zrenovovat. V posledních měsících proběhla oprava stříšek a stropních sítí. Nosné sloupy byly vydekorovány do umělých stromů, dále byl opraven vodopád a vytvořeny kaskádovité mělčiny. Došlo rovněž k úpravě dvou jezírek v jedné z průchozích voliér. V obou průchozích voliérách pak byly vybudovány nové chodníky se stopami," uvedla mluvčí.

Pro aranžování voliér byly předlohou přirozené biotopy v jednotlivých nadmořských výškách. "Tak lze ptáky pozorovat v přirozeném prostředí podobném rozmanité, krásné, ale ohrožené přírodě Tibetu a Číny," uvedla Nováková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Zoo Ostrava

Štítky ČR, příroda, zoo, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voliéry ptáků Tibetu a Číny v ostravské zoo jsou po opravě opět přístupné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.