Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Budova ústřední knihovny v Ostravě se bude rekonstruovat, od září se zavře

Od 2. září se uzavře ústřední knihovna kvůli rozsáhlé rekonstrukci. V té době bude místo ní otevřená Malá půjčovna, která nabídne knihy pro dospělé, děti i pro milovníky cizojazyčné literatury. Na jejím zprovoznění se intenzivně pracuje.

Od začátku září se zavře ústřední knihovna. S ní přestanou být dostupné i služby odložení dokumentu, meziknihovní výpůjční služby (MVS) a zásilka domů. Tyto služby budou znovu zprovozněny po otevření Malé půjčovny, která bude v prostorách bývalé čajovny. Půjčovna by se měla otevřít veřejnosti během září a bude zde platit běžná půjčovní doba. Jediné specializované oddělení, kterého se uzavření netýká, je Zvuková knihovna pro nevidomé a slabozraké. Vstup je možný ze strany ulice Na Hradbách (od krajského soudu).

V Malé půjčovně budou k dispozici nejžádanější tituly a jejich přísun bude stále obnovován. Z kapacitních důvodů nebude k dispozici denní tisk, časopisy a možnost tisku a kopírování z fondu knihovny. Nově se lidé u některých knih setkají v katalogu knihovny s poznámkou extérní sklad. U těchto knih je možnost si vytvořit objednávku, která bude do sedmi dnů připravena.

Po dobu rekonstrukce vznikne služba Odložení dokumentu z fondu Ústřední knihovny, která bude zcela zdarma. Dále se připravuje zprovoznění výdejového boxu, který bude mít své místo před knihovnou. Box umožní čtenářům celodenní možnost vyzvednutí si předem objednaných knih. Čtenáři budou mít možnost vrátit knihy přes knihobox, využít službu Zásilka domů či se registrovat do knihovny online.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Ostrava

Štítky knihovna, kniha, Ostrava, Městská knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budova ústřední knihovny v Ostravě se bude rekonstruovat, od září se zavře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.