Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Rekord pokořen. V Kopřivnici si zahráli partii Člověče, nezlob se s největšími figurkami v celé republice

Pětapadesátiminutovou partii oblíbené deskové hry si místní na kopřivnickém náměstí zahráli v poslední prázdninový pátek. Pokořili tím republikový rekord, metrové polystyrenové figurky byly největší v celém Česku. Úspěch oficiálně zaznamenal komisař Agentury Dobrý den, která tuzemské rekordy mapuje.

Hráči menší než figurky

Zápisu do České databanky rekordů předcházela důkladná příprava. Metrové herní figurky radní pořídili už v červnu. Jako první si hru vyzkoušely děti z místních školek, přičemž některé z nich byly menší než samotné figurky.

Tehdy nás poprvé napadlo, že tak velké figurky možná nikde jinde nemají. Proto jsme kontaktovali Agenturu Dobrý den, která zastřešuje správu rekordů a kuriozit v České republice. Zjistili jsme, že podobný rekord zatím neevidují, a dohodli jsme se, že to napravíme,“ uvedla Adéla Veřmiřovská z kopřivnické radnice.

Děti převálcovaly dospělé

Hra probíhala podle klasických pravidel na čtvercové ploše o stranách s rozměrem 8,8 metru. Kostky měli v Kopřivnici pěnové, což se vzhledem k tropickým teplotám ukázalo jako ideální řešení.

Každá barva patřila jednomu z čtyřčlenných týmů. Jeden tvořili zástupci vedení města, druhý místní dětí, třetí aktivní senioři a čtvrtý byl vylosován z přihlášených na sociálních sítích.

Jako první se do cíle dostal dětský tým, který tak Kopřivnici zapsal do České databanky rekordů a do České knihy rekordů, uvedla mluvčí radnice Lucie Macháčková

Kopřivnické rekordy

Město se v databázi rekordů neobjeví poprvé. V roce 2003 na akci zaznamenali největší počet současně zvonících budíků, bylo jich celkem 1024. Další rekord byl vytvořen na jednom z místních plesů, kde Železný Zekon odtlačil Tatru 805 na vzdálenost 225 cm oštěpem, jehož ostrou hranu měl zapřenou o své hrdlo.

„V databázi lze dohledat rovněž informaci o nejmladším organizátorovi charitativních koncertů Robinu Suchánkovi, který ve svých 16 letech uspořádal v Kopřivnici akci Peníze lidem a výtěžek věnoval místnímu dětskému centru. Mezi rekordmany figuruje také Rudolf Rychta z Kopřivnice, autor mini řetízků z dřevěných špejlí. Jeho řetízky byly dokonce zařazeny do expozice Muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově," doplnila Macháčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Novojičínsko, Kopřivnice, rekord, Česko, Muzeum rekordů a kuriozit, hra, deskové hry, Člověče nezlob se, hráči, tým

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekord pokořen. V Kopřivnici si zahráli partii Člověče, nezlob se s největšími figurkami v celé republice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.