Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Bydlení v domech s pečovatelskou službou v Krnově bude kvůli opravám dražší

Nájemníci městských bytů v domech s pečovatelskou službou a v komunitním domě pro seniory v Krnově na Bruntálsku budou od ledna příštího roku platit o pětinu vyšší nájemné. Ke zdražení město přistoupilo po sedmi letech od poslední změny. Důvodem jsou nedávné i připravované rekonstrukce bytů i celých domů. Novinářům to řekla mluvčí města Dita Círová. V současné době bydlí v domech se zvláštním určením a v komunitním domě pro seniory 186 lidí.

"Chceme i nadále v těchto bytech poskytovat jejich obyvatelům kvalitní bydlení, proto se jedná o nezbytný krok, v němž se odráží všeobecný růst cen a s ním související vyšší náklady na správu, údržbu a rekonstrukci jak bytových jednotek, tak samotných budov a jejich okolí," uvedl místostarosta Miroslav Binar (ANO).

Dodal, že například výměna oken v domech s pečovatelskou službou u cvilínského nádraží stála 20 milionů korun. "Významné investice budou tyto bytové domy vyžadovat i v dalších letech. Finance z nájemného se tak budou zčásti podílet na nákladech na jejich renovaci,“ řekl.

Město navíc zpřísnilo podmínky, za kterých budou úředníci byty zájemcům přidělovat. Přibyla třeba podmínka, že o byt si nemohou žádat lidé, kterým byl v posledních pěti letech městem Krnovem, insolvenčním soudem nebo zastavením exekuce odpuštěn dluh na jistině vůči městu Krnovu. Součástí smluv se také stane inflační doložka, která umožní zvyšovat nájemné v souladu s mírou inflace, ale pouze tehdy, pokud inflace za daný kalendářní rok dosáhne nejméně čtyř procent.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, sociální, byty, Krnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bydlení v domech s pečovatelskou službou v Krnově bude kvůli opravám dražší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.