Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Ostrava se připravuje na případnou povodňovou vlnu. V metropoli se potkává několik významných toků

Moravskoslezská metropole i její jednotlivé obvody se preventivně chystají na případný větší příval vody. Aktuální situaci spojenou s meteorologickou předpovědí pro Beskydy a Jeseníky řešila také ostravská Povodňová komise. Městu teoreticky hrozí povodňová vlna, protože se na jeho území setkávají řeky z beskydské i jesenické strany. Navíc jím i protéká Odra.

Schůzky se zúčastnili zástupci vedení města, magistrátu, složek IZS, Povodí Odry, Krajské hygienické stanice Ostrava, Ostravských komunikací, Dopravního podniku Ostrava a Ostravských vodáren a kanalizací, uvedla mluvčí magistrátu Gabriela Pokorná.

Zástupce Povodí Odry uvedl, že proběhlo přezkoumání průtočnosti drobných vodních toků na území města Ostravy, kde jsou při vyšších průtocích problémy. Konkrétně se jedná o monitorovaná území Porubky, Polančice, Starobělského potoka, Antošovického potoka a Podleského potoka. 

Složky integrované záchranné služby jsou připraveny. K dispozici je jim těžká technika, mobilní hrazení, pytle s pískem i zásahový vrtulník. V případě potřeby jsou připraveni také dobrovolní hasiči. Ve městě přibylo také hlídek policie i strážníků.

Bělém celého čtvrtka a pátečního dopoledne byl ve městě klid, pršelo jen minimálně. Větší problémy meteorologové očekávají v průběhu samotného víkendu. 

Z bezpečnostních důvodů byla přesunuta nebo zcela zrušena řada víkendových akcí. Pořadatelé fotbalového utkání mezi Baníkem a Slavií vyhověli včerejší prosbě hejtmana Josefa Bělicy (ANO) a 8. kolo první ligy odložili. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Otipka

Štítky Ostrava, Povodí Odry, povodně, počasí, déšť, pohotovost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrava se připravuje na případnou povodňovou vlnu. V metropoli se potkává několik významných toků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.