Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

V domácnostech i firmách dnes poprvé začaly hřát radiátory. Topná sezona v Ostravě začíná o měsíc dříve

Skupina Veolia Energie dnes téměř ve všech oblastech, kde působí, zahájila topnou sezonu, skoro o měsíc dříve než před rokem. Podle firmy je to nejdřívější start topné sezony za posledních sedm let.

Veolia to oznámila na svých internetových stránkách. „Vzhledem k dramatickému poklesu venkovních teplot a přívalovým dešťům skupina Veolia Energie operativně zahájila topnou sezonu v téměř všech lokalitách své působnosti," uvedla firma. Loni Veolia zahájila dodávky tepla až 9. října a ukončila je 15. května.

„Oproti začátku září aktuálně zažíváme propad průměrných teplot o více než 15 stupňů Celsia a prognózy meteorologů nenaznačují oteplení v nejbližších dnech. My si nemůžeme dovolit nechat naše zákazníky na holičkách a v zimě, a proto jsme přistoupili k zahájení dodávek tepla o dost dříve, než bývá obvyklé. Samozřejmě pokračujeme v pečlivém sledování vývoje venkovních teplot a v případě dlouhodobějšího oteplení budeme pružně reagovat," uvedl obchodní ředitel skupiny Veolia Jakub Tobola.

Veolia Energie dodává teplo a teplou vodu do 580 000 domácností, institucí a podniků. Působí v Moravskoslezském, Olomouckém, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Středočeském kraji a také v Praze.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky Moravskoslezský kraj, Ostrava, radiátor, Veolia, teplo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domácnostech i firmách dnes poprvé začaly hřát radiátory. Topná sezona v Ostravě začíná o měsíc dříve  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.