Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Policisté varují před povodňovou turistikou. Na Odře a Hlučínském jezeře se surfovalo

, aktualizováno 14. září 2024, 18:00

Záchranáři, hasiči i policisté důrazně varují před povodňovou turistikou. Vyzývají lidi, aby se nepohybovali v lesích, v blízkosti rozbouřených vodních toků a zbytečně tak neriskovali své životy. 

Paddleboardisti na Odře

Doporučení se rozhodla neuposlechnout trojice mužů Ostravsku. Vytáhli své paddleboardy a rozhodli se je prohnat na rozbouřené řece Odře v Polance nad Odrou. Policisté je do dvaceti minut nalezli plout v Ostravě-Zábřehu. Vyzvali trojici, aby řeku opustila, což se následně stalo.

Surfaři na Hlučínském jezeře

Obdobně hazardovali také nadšenci do windsurfingu na Opavsku. Sportovní náčiní vytáhli na hladinu Hlučínského jezera. Na místě zasahovali strážníci, kvůli počasí se jim ale surfaře nepodařilo kontaktovat. 

„Nemáme k dispozici člun. Snažili jsme se je upozornit sirénami a klaksony. Na tu vzdálenost jsme ale neměli šanci,” řekl velitel městské policie Lumír Prejda.

Nezodpovědní sportovci v těchto momentech riskují nejen svůj život, ale zároveň zatěžují bezpečnostní složky řešením situací, kterým se dá předejít, doplnili strážníci. Ve městě platí třetí povodňový stupeň na potoku Jasénka v hlučínské části Darkovičky.

Plavec v Ostravici

Kolemjdoucím ve Frýdku-Místku pro změnu nemilé překvapení přichystal muž, který se rozhodl vykoupat v rozvodněné Ostravici. Beskydy a Frýdecko-Místecko zatím nehlásí větší škody, hasiči řeší především čerpání vody u zatopených domů.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Moravskoslezský kraj, Hlučínské jezero, Odra, povodně, nebezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté varují před povodňovou turistikou. Na Odře a Hlučínském jezeře se surfovalo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.