Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

FOTO: Rozvodněná Opava zřejmě poškodila most v Ratibořské ulici. Město je takřka odříznuto od okolí

, aktualizováno 15. září 2024, 16:10

Rozvodněná řeka Opava zřejmě poškodila most v opavské Ratibořské ulici mezi centrem a sídlištěm Kateřinky. Policie už celou oblast uzavřela. Přes most nesmí ani pěší. Město zvažuje povolání statika, řekl mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný.

Sídliště Kateřinky je z velké části zaplavené. Město zde evakuuje obyvatele.

„Máme podezření, že mohlo dojít k narušení konstrukce mostu. Policie jej uzavřela," řekl Konečný. Pro veřejnost byl most uzavřený už od rána. Jezdit přes něj mohla pouze technika Integrovaného záchranného systému. Situace se ale zhoršila. Voda už přetéká přes vozovku. Navíc se objevilo podezření, že je poškozená konstrukce.

Konečný doplnil, že město situaci monitoruje a zvažuje další postup. Pravděpodobně povolá statika, který most prohlédne. To ale bude možné až opadne hladina řeky.

Policie odpoledne také znovu uzavřela hlavní tah spojující Opavu s Ostravou. I tam je komunikace pod vodou. Možnosti, jak se do města nyní dostat, jsou už velmi omezené. „Dojet se do Opavy už dá jen od Ratiboře nebo po silnici na Olomouc. Další příjezdové trasy jsou neprůjezdné," řekl Konečný.

V Opavě hrozí, že se protrhne hráz řeky Opavy u městských částí Palhanec a Karlovec. Vedení magistrátu proto nařídilo evakuaci obyvatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Langa

Štítky Opava, povodně, most, statika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Rozvodněná Opava zřejmě poškodila most v Ratibořské ulici. Město je takřka odříznuto od okolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.