Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Doprava v Ostravě se hroutí. Zavřená je Rudná ulice, nejezdí autobusové linky a Svinov je pod vodou

Rozlité řeky a následky silných dešťů komplikují dopravu v celém Moravskoslezském kraji. Řada linek městské hromadné dopravy v Ostravě jezdí odklonem, v některých úsecích například jezdí místo tramvají autobusy. Na některá místa se ale ani autobusy nedostanou. Dopravní podnik Ostrava (DPO) o tom informuje na svých internetových stránkách. V kraji je nadále uzavřeno mnoho silnic i části dálnic, v Ostravě je například od odpoledne uzavřena část páteřní Rudné ulice (silnice I/11) a nově i dálnice do Polska. Vlaky nejezdí na řadě tratí ani na hlavním koridoru mezi Bohumínem a Olomoucí.

D1 neprůjezdný až k polským hranicím

Dálnice D1 je neprůjezdná v Ostravě-Svinově, nově bude uzavřena i od kruhového objezdu v Ostravě-Přívoze po polské hranice. „Vzhledem ke vzrůstajícímu množství vody na tělese dálnice dojde k uzavření D1 v obou směrech," oznámilo Ředitelství silnic i dálnic.

Policejní mluvčí Eva Michalíková řekla, že Rudná ulice je několik kilometrů neprůjezdná v obou směrech. Uzavřena byla mezi Svinovem a Zábřehem. „Také cesta na Opavu je stále neprůjezdná," uvedla Michalíková.

Zaplavené podchody

Například kvůli zaplavení podchodu v Ostravě-Hrabůvce jezdí odklonem tramvajové linky 1 a 12. Tramvaje linky 4 nejezdí mezi Hranečníkem a konečnou Nová huť, jižní brána. Tramvaje číslo 8 nejedou na konečnou Hlučínská, ale na zastávku Plynárny. Tramvaje číslo 11 a 15 končí ve směru na Zábřeh na zastávce Rodimcevova. Upravené trasy mají i linky 2 a 7. Na většině původních úseků jezdí náhradní autobusy.

Doprava na tramvajové lince číslo 5, jejíž trasa vede z Poruby do Budišovic, byla zastavena úplně. DPO uvedl, že tam nelze zavést náhradní autobusovou dopravu.

Nejezdí ani autobusy

Po změněných trasách jezdí autobusy číslo 24, 27, 28, 34, 37, 39, 45, 46, 48, 52, 54, 56, 59, 67, 68, 76. Provoz na lince 57 byl zastaven. Autobusy číslo 26 končí na zastávce Stará Bělá střed, autobusy 41 na zastávce Hrabová, statek.

Stanice ve Svinově je pod vodou

Doprava na hlavním železničním koridoru mezi Olomoucí (Přerovem) a Ostravou se zastavila už v noci. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) večer řekl, že vlaky do Ostravy zřejmě nebudou jezdit celý týden. Nádraží v Ostravě-Svinově je zaplavené.

Mluvčí Správy železnic Martin Kavka uvedl, že voda v Ropici podemlela trať mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem. Vlaky nejezdí například ani z Bohumína do Dětmarovic, mezi Vratimovem a Frenštátem pod Radhoštěm, Bruntálem a Krnovem, Studénkou a Veřovicemi, Novým Jičínem a Suchdolem nad Odrou, Opavou a Hlučínem nebo Třemešnou a Osoblahou.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Dvořáček

Štítky Ostrava, Polsko, záplavy, MHD, Moravskoslezský kraj, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava v Ostravě se hroutí. Zavřená je Rudná ulice, nejezdí autobusové linky a Svinov je pod vodou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.