Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Nevolejte nám kvůli adopcím, prosí zaplavené zvířecí útulky. Chybí jim pomocné ruce, desinfekce a krmivo

Víkendová velká voda se nevyhnula ani řadě zvířecích útulků po celém Moravskoslezském kraji. Řada z nich byla zaplavena, zvířata musela být převezena do speciálních hotelů nebo do domácností dočasných opatrovníků.

Provozovatelé útulků prosí, aby lidé nevolali ohledně adopcí ani příjmu zvířat. Na to v boji s povodněmi a jejich ničivými následky nemají kapacitu. Chybí jim ruce i prostředky na uklízení, elektřina a vysoušeče. O tom, co schází konkrétním útulkům, se lidé mohou informovat na jejich webových stránkách nebo profilech na sociálních sítích.

Záplavy drtivě zasáhly i útulek v ostravských Třebovicích, který zřizuje město. „Prognóza toho, že se řeka Opava nerozlije směrem k našemu útulku se naplnila. To, co se na nás však vyvalilo z chráněné přírodní památky Turkov, nepředpokládal bohužel nikdo," uvedla vedoucí útulku Martina Přikrylová.

Ve vyjádření na facebookovém profilu útulku Přikrylová poděkovala dobrovolníkům, kteří v krizové situaci pomohli. „Přestože nás tato událost nemile a velmi rychle překvapila, snažili jsme se udělat maximum pro to, aby to naši svěřenci co nejlépe zvládli. Nyní jsme ve fázi, kdy záplava vody všechny kotce a výběhy opustila a teď nás čeká to nejtěžší, vrátit vše do stavu použitelnosti," řekla vedoucí.

Zároveň ubezepečila, že psi, kteří v útulku zůstali, nebyli ani na chvíli opuštěni, vždy u nich byl některý ze zaměstnanců. V úterý odpoledne už se mohli vrátit do svých kotců a výběhů.

Jak pomoci?

„Ze všeho nejvíce bychom nyní ocenili všechny pomocné ruce, které nezaskočí hromady bahna a pomohly by s odklízením, nejlépe s vlastními pomůckami. Od odpoledních hodin budeme rádi také za gumové rukavice, deky, ručníky, pratelné peřiny, dezinfekci a krmivo," sdělila Přikrylová. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HZS MSK

Štítky Moravskoslezský kraj, Ostrava, Třebovice, útulek, zvířata, pomoc, povodně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevolejte nám kvůli adopcím, prosí zaplavené zvířecí útulky. Chybí jim pomocné ruce, desinfekce a krmivo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.