Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Teplou vodu by ještě dnes měly mít až dvě třetiny Ostravy. U konce je také evakuace Nové Vsi a Přívozu

Od středečních večerních hodin by přístup k teplé vodě měly znovu mít až dvě třetiny Ostravanů. Do třetiny města začne proudit také teplo. Vyplavená elektrárna v Třebovicích zůstává odstavená, energetici ale našli náhradní řešení.

Společnost Veolia Energie zprovoznila Teplárnu Přívoz a využije alternativní zdroj. Dvě třetiny města jsou bez tepla a teplé vody od nedělního večera, kdy firma musela kvůli povodni odstavit teplárnu v Třebovicích. Třetina Ostravy byla bez dodávek tepla už před zatopením elektrárny, protože voda zalila parovody.

Obyvatelé vybraných evakuovaných částí Ostravy se budou moci vrátit domů. Primátor Jan Dohnal (ODS) však nabádá k opatrnosti. Dům lidem v případě potřeby pomůže prohlédnout statik. 

Podle primátora by středečníhí pozdního odpoledne být ukončena evakuace jižní části Nové Vsi. Voda tam výrazně zaplavila severní část tohoto obvodu, stoupala tam až do výšky šesti metrů. Jižní část se ale podařilo uchránit.

Lidé by se také mohli začít vracet do Přívozu, který zaplavila voda z trhliny v hrázi v úseku soutoku Opavy a Odry. Na provizorní opravě hráze už se pracuje. Přívoz muselo bezprostředně opustit 600 lidí včetně dětí. „Věřím, že nejpozději během čtvrtku dojde k ukončení evakuace i na pomezí Koblova a Antošovic," řekl Dohnal.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Moravskoslezského kraje

Štítky Ostrava, evakuace, povodeň, energie, teplo, Nová Ves, Přívoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplou vodu by ještě dnes měly mít až dvě třetiny Ostravy. U konce je také evakuace Nové Vsi a Přívozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.