Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Celá Opava, a to včetně zaplavených oblastí, má od soboty znovu elektřinu

Celá Opava, včetně zaplavených oblastí, má od dnešního dne znovu elektřinu. Dlouhodobý výpadek dodávky se týkal zhruba 18 000 lidí a 2000 nemovitostí, řekl mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný.

Bez proudu bylo do dneška například celé sídliště Kateřinky s 12 000 obyvateli nebo lidé v částech Vávrovice a Držkovice. Krátkodobé výpadky elektřiny ale postihovaly celé město.

„Můžou se ale i nyní ještě objevit případy některých jednotlivých bytů, kde se vyskytnou krátkodobé výpadky. Tyto situace řešíme. Důležité ale je, aby lidé před opětovným zapojením měli provedenou revizi zatopených rozvaděčů," dodal primátor Tomáš Navrátil (ANO).

Velký problém nyní v Opavě je odpad z vytopených prostor. Lidé jej většinou vyhazují před domy, odkud je pak město nechá postupně odvážet. „Děláme blokové čištění. Uzavřeme ulici, který se kompletně vyčistí. Spolupracujeme s městkou i státní policií," řekl primátor.

Odpadu je obrovské množství a už jej město pomalu nemá kam dávat. „Stále se může vozit do areálu Dukelských kasáren, kde máme překladiště. Místo bude otevřeno i o víkendu. Hledáme nové místo, kam by se mohlo svážet. Teprve máme odvezeno 20 procent odpadu," uvedl. Dodal, že bahno a kaly se mohou odvážet do silážních jam společnosti Zemědělská v Kylešovicích.

Navrátil ve středu požádal dopisem vládu, aby vyhlásila nouzový stav a odložila krajské a senátní volby v zaplavených oblastech. Navrátil opakovaně tvrdil, že připravit volby v situaci krátce po ničivých záplavách bude velmi náročné. Navrátil zároveň kandiduje v senátorských volbách.

V Opavě povodeň zasáhla plochu o rozloze deseti kilometrů čtverečních a 6500 staveb.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením města Opavy

Štítky Moravskoslezský kraj, záplavy, energie, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celá Opava, a to včetně zaplavených oblastí, má od soboty znovu elektřinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.