Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Moravskoslezský kraj zakázal vstup do oblastí, které byly nejvíce zasaženy velkou vodou

Moravskoslezský hejtman Bělica (ANO) zakázal vstup do oblastí, které povodně zasáhly nejhůře. Výjimku mají například rezidenti a jejich příbuzní, hasiči, policisté, záchranáři a registrovaní dobrovolníci. V těchto místech hrozí nebezpečí, podle hejtmana tam jsou podemleté břehy, poškozené hráze, pozemní komunikace, trafostanice, produktovody, je zničené vedení vysokého napětí, poškozené a staticky narušené jsou budovy.

Vstup je omezen na území Bruntálu, Krnova, Opavy, Kravaře, Hlučína, Ostravy a Bohumína. Toto opatření by podle hejtmanství mělo ochránit životy, zdraví i majetek místních. 

„Tímto nařízením se sníží počet lidí, kteří se v nejpostiženějších oblastech pohybují a mohly by být ohroženy jejich životy,“ uvedl hejtman. Opětovně také požádal dobrovolníky, aby do postižených oblastí nevyjížděli na vlastní pěst.

Situace napříč krajem se pomalu zlepšuje. Dodávky elektřiny během soboty získala celá Opava. Ve městě se také v pondělí otevřou všechny školy a školky. Pod proude je také většina domácností v Bohumíně, chybí jim ale teplo a teplá voda.

Na ostravském výstavišti Černá louka začali zdravotníci preventivně očkovat proti žloutence A lidi ze zaplaveného ostravského obvodu Přívoz. Během prvních dvou hodin vakcínu dostalo asi čtyřicet lidí. Přibližně čtvrtina z nich byly děti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Moravskoslezského kraje

Štítky Moravskoslezský kraj, povodeň, Opava, Bohumín, Ostrava, Bruntál, Krnov, Hlučín, Černá louka, Přívoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezský kraj zakázal vstup do oblastí, které byly nejvíce zasaženy velkou vodou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.