Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Palkovice na Frýdecko-Místecku soutěžily o titul Vesnice roku. Moderní vesnice si odnesla stříbro

Třiapůltisícová obec na Frýdecko-Místecku v souboji s tuctem finalistů obsadila druhou příčku. Bodovala tak mezi necelými dvěma sty obcí, které se letos do soutěže přihlásily.

Vesnice představuje moderní venkov zasazený do malebné beskydské přírody. „Je to výjimečný úspěch, pokračujeme v pozitivním trendu z minulého roku, kdy se na druhé příčce umístila obec Hrádek z Jablunkovska. Palkovice zvítězily díky koncepčnímu přístupu v rozvoji obce, citlivé architektonické transformaci centra, ale také pro bohatý komunitní život," uvedla náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj Šárka Šimoňáková (ANO). 

Osmadvacátého ročníku soutěže o titul Vesnice roku se zúčastnilo celkem 18 obcí z celého Moravskoslezského kraje. Za Palkovicemi se v rámci kraje umístily obce Hnojník a Vražné. Od roku 1995, kdy byla soutěž vyhlášena poprvé, bylo z Moravskoslezského kraje celostátně oceněno dalších šest obcí. 

„Cílem soutěže je povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňování programů obnovy vesnic a upozornit veřejnost na význam venkova," doplnila Šimoňáková. 

Obce, které se do krajského kola soutěže zapojily, jsou zvýhodněny v rámci krajského dotačního programu Podpora obnovy a rozvoje venkova v Moravskoslezském kraji.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Sznapka

Štítky Moravskoslezský kraj, Frýdecko-Místecko, Palkovice, Vesnice roku, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Palkovice na Frýdecko-Místecku soutěžily o titul Vesnice roku. Moderní vesnice si odnesla stříbro  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.