Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Někteří lidé zneužívají povodňové skládky. Vyhazují i to, co nezničila voda, třeba staré pneumatiky

Někteří lidé v místech postižených povodní zneužívají situace a na skládky vyhazují i věci, které nepoškodila voda. Jde například o staré pneumatiky. Zatěžují tak techniku, která z ulic odpad sváží, řekli mluvčí Opavy i Krnova Roman Konečný a Dita Círová. V Opavě s tímto nešvarem chtějí bojovat a tyto předměty na místě nechávat. V Krnově tento problém zatím neřeší.

Odpad po povodních je jeden z největších problémů, se kterým zaplavená města a obce nyní bojují. Jen v Opavě předpokládají, že celkem budou muset vyvést 6000 velkoobjemových kontejnerů. Pokud lidé vyhazují i to, co s povodněmi nesouvisí, úklid zbytečně prodlužují.

„Bohužel se s tímto problémem setkáváme. Někteří lidé situace po povodních využívají, nebo spíše zneužívají. Chtějí si doma udělat pořádek. Objevuje se tam například suť vzniklá při rekonstrukcích bytů," řekl Konečný.

Dodal, že odpad, který evidentně nepochází z likvidace škod po povodních, nebude ze skládek odvážen. „Upozorňujeme občany a provozovatele firem, že takový odpad si musí sami zavézt na skládku do Chlebičova," doplnil mluvčí Opavy.

S podobným probléme se setkali i v Krnově na Bruntálsku, který stejně jako Opava patří k nejpostiženějším městům v Moravskoslezském kraji.

„Setkáváme se s tím. Nyní to ale nejsme schopni řešit. Nedokážeme takové věci roztřídit, když jsou v hromadách zaházené," řekla mluvčí Krnova Dita Círová. V Krnově se povodňový odpad vozí na tři dočasné skládky. Jde o stovky tun odpadu. S úklidem města pomáhají vojáci, hasiči i přes 200 vězňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Moravskoslezského kraje

Štítky Moravskoslezský kraj, skládka, záplavy, odpady, Krnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Někteří lidé zneužívají povodňové skládky. Vyhazují i to, co nezničila voda, třeba staré pneumatiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.