Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pouze třináct procent bezdomovců končí zpět na ulici. Krizová pomoc v Ostravě slaví první rok

Služba krizové pomoci na Armádě spásy Adelante v Mariánských horách slaví první rok. Jejím posláním je pomoci lidem bez domova překlenout období nemoci či zranění v teple a bezpečí. Tito lidé k doléčení dostávají vlastní pokoj, hygienické zázemí a každodenní stravu.

Po ruce jim jsou také sociální pracovníci, kteří pomáhají s nepříznivou životní situaci. Nejčastěji s klienty řeší hledání bydlení, zajišťování lékaře či vyřizování dokladů a stabilního příjmu.

Službu během prvního roku vyhledalo 86 lidí. Nejvytížnější byli pracovníci v zimním období, konkrétně v únoru. Klienti nejčastěji službu využívali z důvodu nemoci či zotavení se po operaci nebo úrazu.

,,Začátky provozu nebyly jednoduché. V domnění, že jsme zdravotnické zařízení, k nám začali posílat klienty, kteří nespadali do naši cílové skupiny. Nastal kolotoč plný telefonátů a definování, jaké klienty přijímáme a jaké nikoliv. Postupem času se vše stabilizovalo a došlo k navázání spolupráce se zdravotnickými zařízeními a ostatními institucemi," popsal sociální pracovník Ladislav Čmela.

Klienti, kteří vyhledali krizivou pomoc, se následně přemístili do azylových domů a nocleháren. Pouze 13 procent lidí bez domova skončilo opět na ulici, a to zcela z vlastního rozhodnutí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Armády spásy Adelante

Štítky Ostrava, Armáda spásy, pomoc, ubytování, bezdomovci, sociální práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pouze třináct procent bezdomovců končí zpět na ulici. Krizová pomoc v Ostravě slaví první rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.