Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Přichází sychravý podzim. Většinu týdne bude zataženo a deštivo, informují meteorologové

Nadcházející pracovní týden bude sychravý, většinou bude zataženo a deštivo. Vyčasit a oteplit by se podle meteorologů mělo o víkendu. Ještě v úterý, stejně jako dnes, se mohou ráno objevovat četné přízemní mrazy. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Přízemní teploty se dnes ráno pohybují většinou od plus do minus tří stupňů Celsia," uvedl dnes ČHMÚ na síti X. Přes den bude oblačno až zataženo, jen na na východě a severovýchodě ještě převážně polojasno. Odpoledne a večer se na západě a jihozápadě objeví místy slabý déšť. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 12 až 16 stupňů Celsia, v 1000 metrech na horách bude kolem osmi stupňů Celsia.

Podobný ráz počasí předpokládají meteorologové i v úterý. Nejnižší noční teploty budou mezi devíti až pěti stupni Celsia, na východě a severovýchodě pět až jeden stupeň Celsia. „Na východě a severovýchodě se vyskytnou četné přízemní mrazíky, které mohou poškodit zeleninu," upozorňují meteorologové.

V druhé polovině týdne se přeháňky a déšť objeví na většině území. V sobotu pak bude zpočátku oblačno, od neděle už polojasno. Nejvyšší denní teploty se postupně dostanou až ke 20 stupňům Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Moravskoslezský kraj, počasí, předpověď počasí, podzim, déšť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přichází sychravý podzim. Většinu týdne bude zataženo a deštivo, informují meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.