Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Ostravané si letos znovu zabruslí v srdci metropole. Vánoční kluziště zůstane zdarma po celý advent

Lidé z Ostravy si o Vánocích opět užijí oblíbené kluziště v centru metropole. Město podpořilo již 15. ročník vánočního kluziště, které bude i letos instalováno na náměstí Dr. E. Beneše. V provozu klasicky bývá zhruba čtyřicet dní, svátky a víkendy nevyjímaje. Bruslařská sezona by mohla odstartovat už 30. listopadu.

Adventní období tak Ostravané stráví nejen nakupováním a přípravou dárků, ale také pohybem. Oblíbenou sportovní kratochvíli vyhledává asi 25 tisíc návštěvníků ročně, včetně dětí ze škol i předškolních zařízení.

Vánoční kluziště bývá v provozu zhruba čtyři desítky dnů v době od 10 hodin do 20 hodin, svátky a víkendy nevyjímaje. Letos společnost SAREZA předpokládá zahájení provozu kluziště od 30. listopadu 2024. Ledová plocha bude mít velikost 30 x 15 mětrů, chybět nebudou ani tematické ozdoby a doprovodný program. 

„Vánoční kluziště přispívá k oživení centra města, dotvoří vánoční atmosféru a hlavně, nabídne možnost pohybu i těch nejmenších v posledních dnech roku. Díky dotaci města se pohybu v centru mohou lidé věnovat zdarma, společnost připravuje i program, jež obsáhne různé soutěže, exhibici v krasobruslení, tradiční diskotéky na ledě a další. V roce 2023 jsme pořídili technologii chlazení ledových chodníků, která byla původně jen pronajímána, negeneruje tak nyní další náklady,“ uvedl primátor Jan Dohnal (Spolu).

Zastupitelé města na svém zářijovém zasedání schválili dotaci ve výši přesahující tři miliony korun, které pomohou hradit náklady energie, technologií, vybavení a zařízení pro kluziště.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lukáš Kaboň

Štítky Ostrava, bruslení, Vánoce, kluziště, zima, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostravané si letos znovu zabruslí v srdci metropole. Vánoční kluziště zůstane zdarma po celý advent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.