Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

V Ostravě-Zábřehu vyroste nový domov pro seniory. Pozemky pro výstavbu charitě věnuje město

Město Ostrava daruje Charitě Ostrava své pozemky pro stavbu domova pro seniory. V městské části Zábřeh charita vybuduje zařízení pro 18 klientů. Novinářům to dnes sdělila mluvčí magistrátu Gabriela Pokorná.

Nový domov vznikne v areálu Lékařské fakulty Ostravské univerzity. Město charitě daruje pozemky o rozloze přesahující 1800 metrů čtverečních.

„Nově vzniklý domov bude na základě memoranda mezi Ostravskou univerzitou a Charitou Ostrava sloužit také jako smluvní pracoviště pro odbornou praktickou výuku studentů Lékařské fakulty Ostravské univerzity, tedy také pro rozvoj univerzity. Vzhledem k využití domova pro seniory pro potřeby studentů Lékařské fakulty je tento projekt vnímán jako potřebný a žádoucí," uvedl náměstek primátora Jiří Vávra (ANO).

Charita by na vybudování domova mohla získat evropské peníze. Aby se o dotaci mohla ucházet, musí mít do konce letošního roku pozemky ve svém vlastnictví. Charita v současnosti pečuje o seniory také v Charitním domě sv. Alžběty, kde se stará především o nepohyblivé klienty, kteří potřebují nepřetržitou péči. O seniory se stará také v dalších dvou objektech, a to v Zelené ulici v Mariánských Horách a v Syllabově ulici v Zábřehu.

„Právě objekt v Syllabově ulici je ve velmi špatném technickém stavu a případná oprava či rekonstrukce by s ohledem na předpokládané vysoké náklady nepřinesla očekávaný efekt. Proto padlo rozhodnutí o stavbě budovy nové," doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Ostravy

Štítky Ostrava, sociální služby, stavby, evropské fondy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostravě-Zábřehu vyroste nový domov pro seniory. Pozemky pro výstavbu charitě věnuje město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.