Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Chtěla nasbírat houby k večeři, ale ztratila se v lese. Houbařku z Opavska vyčenichal policejní pes

Houbaři v posledních dnech mají své pré. Ve víru lovu ale často zapomínají na základní pravidla, opouštějí vyznačené stezky a vydávají se do terénu, který až tak dobře neznají. Velmi snadno tak mohou zabloudit. Obdobná příhoda potkala manželský pár důchodcovského věku v obci Jakubčovice u Hradce nad Moravicí.

Manželé se v pátek krátce po poledni společně vydali do lesa za vesnicí, aby nasbírali houby na zahnání hladu. Naplno ponořeni do sběru se ale na rozcestí směrem k potoku Raduňka rozdělili. Dvaasedmdesátiletá žena se vzdálila z dohledu, čehož si její manžel všiml až po deseti minutách. Volal a hledal všude možně, ale marně.

Na pomoc dorazili opavští policisté a speciální psovod Radim Vícha se svým psem Bártem. Rozdělili se do dvou skupin a začali pročesávat lesní cesty v okolí. Zhruba po půlhodině zachytil psí parťák pachovou stopu a dovedl Víchu k pohřešované seniorce.

„Druhá skupina nalezla manžela seniorky pár minut poté. Oba manželé se zanedlouho šťastně a bez zranění shledali ve svém bydlišti," doplnil policejní mluvčí Jan Segsulka.

Policisté houbařům doporučují, aby si s sebou do lesů vždy brali vhodné oblečení, pevnou obuv a mobilní telefon s plně nabitou baterií. Vždy by někomu měli říct, kam jdou houby sbírat.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Opavsko, houby, houbaři, sběr, les, policisté, policejní pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěla nasbírat houby k večeři, ale ztratila se v lese. Houbařku z Opavska vyčenichal policejní pes  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.