Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Rekonstrukce prostor u polikliniky v Ostravě-Hrabůvce je u konce. Stála 70 milionů

V nejlidnatějším ostravském obvodu Jih skončila více než roční rekonstrukce veřejného prostranství před poliklinikou v části Hrabůvka. Modernizace prostor stála zhruba 70 milionů korun, řekla v pondělí mluvčí radnice Bronislava Rudinská Supíková.

Renovace začala loni v srpnu a jednalo se o první rozsáhlou opravu od 70. let minulého století. Souběžně s rekonstrukcí veřejného prostranství byla dokončena také oprava přilehlých parkovišť. „Po měsících stavebních prací a dopravních omezeních mohou obyvatelé i návštěvníci polikliniky a Hrabůvky využívat nově upravenou plochu o rozloze téměř 31 000 metrů čtverečních," uvedla mluvčí.

Při rekonstrukci dělníci vydláždili pěší trasy vedoucí od obchodů až ke vstupu do polikliniky a podchodu pod ulicí Dr. Martínka. Upravilo se rovněž okolí tamních výškových domů a přesunula se cyklostezka, která vedla středem pěšího koridoru, směrem k obytným domům. Zároveň se rozšířily zelené plochy a odpočinkové zóny, vysadily se nové stromy a instalovalo nové veřejné osvětlení.

Větší pohodlí budou mít podle mluvčí i senioři. „Přibyly lavičky, a to nejen klasické, ale i vyvýšené, které poskytnou lepší komfort zejména seniorům. Celkem jich zde bylo umístěno 24, z toho polovina je zvýšených v různých výškových úrovních. Dále zde najdou nově cyklisté šest stojanů na kola i s pumpičkou. Pro osvěžení zejména v horkých dnech slouží nové pítko," doplnila mluvčí.

Součásti modernizace byla i oprava nedalekého parkoviště mezi ulicemi Dr. Martínka a Horní a také parkoviště před hlavním vstupem do polikliniky. „Prostor před poliklinikou prošel proměnou poprvé od 70. let. Bylo důležité nejen zlepšit vzhled tohoto místa, ale i jeho praktické využití, aby bylo příjemné pro návštěvníky polikliniky i obyvatele, kteří tudy procházejí každý den," uvedl místostarosta Jiří Stráník (Spolu).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Ostravy-Jihu

Štítky Ostrava, Ostrava-Jih, rekonstrukce, stavby, poliklinika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce prostor u polikliniky v Ostravě-Hrabůvce je u konce. Stála 70 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.