Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Moravskoslezský kraj fandí volejbalu. Ostrava podpoří talentované hráče i volejbalovou akademii

Krajská metropole spolupodepsala memorandum o vzájemné spolupráci a finanční podpoře volejbalu v regionu. Projekt, který prohloubí vzájemné vztahy a podpoří talentované hráče z regionu, potrvá pět let. Rozvoj sportu zajistí Volejbalová akademie Moravskoslezského kraje.

Volejbalové talenty

Akademie je na poli volejbalu klíčovou institucí. Podporuje a rozvíjí hráče, kteří mají potenciál dosáhnout vrcholové úrovně a reprezentovat Českou republiku. Poskytuje kvalitní trénink, tréninkové kempy a pořádá soustředění pod vedením zkušených trenérů. Zajišťuje také komplexní zdravotní a psychologickou péči a pomáhá sladit sportovní přípravu se školní výukou.

„Moravskoslezský kraj je jedním z nejdynamičtěji se rozvíjejících krajů z pohledu volejbalu. Je to vidět i na výsledcích mládežnických družstev tohoto regionu. A zároveň se jedná o kraj, který je stabilní i z pohledu vrcholového volejbalu, v ČEZ extralize mužů má hned dva týmy," řekl předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta. Krajská volejbalová akademie má podle něj velký potenciál. 

Metropole zajistí ideální podmínky pro přípravu hráčů

Ostrava se následujících pět let bude aktivně podílet na zajištění podmínek pro sportovní přípravu hráčů, zdravotní péči, psychologickou a fyzioterapeutickou podporu, rehabilitaci a materiální zabezpečení tréninkového procesu. Současně poskytne Volejbalové akademii Moravskoslezského kraje finanční podporu ve výši 1,2 milionu korun ročně.   

Volejbal se v Ostravě hraje od počátku 20. století

Volejbal má v regionu dlouhou a bohatou historii, která sahá až do počátků 20. století. „Stal se nedílnou součástí sportovního života v našem regionu a přinesl mnoho úspěchů na národní i mezinárodní úrovni. Jsem rád, že můžeme podpořit činnost volejbalové akademie, která se dlouhodobě snaží vytvořit optimální podmínky pro rozvoj mladých talentů a jejich přípravu na vrcholovou úroveň," řekl primátor Jan Dohnal (Spolu). 

Sportovní hala v Třebovicích

Memorandum bylo podepsáno ve sportovní hale v Třebovicích. Moderní víceúčelové zařízení bylo dokončeno v loňském roce. Výstavbu financovalo město Ostrava ve spolupráci s Národní sportovní agenturou, náklady přesáhly 81 milionů korun. Sportovní hala je navržena pro různé sporty, včetně volejbalu, házené, florbalu či badmintonu a disponuje tribunami s kapacitou až pro 200 osob. 

Mimo krajské metropole volejbalovou akademii podpoří také Moravskoslezský kraj, Český volejbalový svaz a Black Volley Academy.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Ostrava, Moravskoslezský kraj, sport, volejbal, volejbalová akademie, memorandum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezský kraj fandí volejbalu. Ostrava podpoří talentované hráče i volejbalovou akademii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.