Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Ženami vedený projekt se stal regionální Firmou roku. Pomáhá lidem rehabilitovat ve virtuální realitě

Soutěž Firma roku má své regionální vítěze. Titul letos získala ostravská společnost VR LIFE, která se zabývá tvorbou aplikací pro rehabilitace ve virtuální realitě. Živnostníkem roku se stal ekologický farmář Oldřich Menšík. Krajští vítězové postoupili do republikového finále, celkoví vítězové budou vyhlášeni 11. prosince na pražském Žofíně.

Společnost VR LIFE vyvíjí aplikace, které umožňují rehabilitovat ve virtuální realitě. Software pomáhá pacientům v nemocnicích nebo klientům v domovech sociální péče. Aplikaci využívají pacienti z různých oddělení, patří mezi ně rehabilitace, neurologie, ARO, JIP, LDN, psychiatrie, onkologie nebo neurochirurgie.

„Na začátku jsme vytvořili na žádost studenty fyzioterapie modul pro klienty Centra Paraple, kdy jsme doufali, že jim to může pomoci se spastickými bolestmi. Reakce nás velmi příjemně překvapily a motivovaly k tomu vytvořit další moduly,“ řekla ředitelka vítězné firmy Jana Trdá.

O produkt podle ní postupně projevovaly zájem nejen nemocnice, ale také domovy seniorů, malé ordinace, případně i firmy, které chtěly preventivně pracovat se zdravím zaměstnanců. Společnost míří do světa. Prodává v Polsku, Pobaltí a na Slovensku. Jako největší úspěch vidí společnost uznání od odborné veřejnosti.

Druhou příčku obsadila ostravská společnost HSF System, která je generálním dodavatelem staveb. Pomyslný bronz získala firma Wrap Up z Frýdlantu nad Ostravicí, která vyrábí funkční pytlíky na pečivo a další výrobky do kuchyně.

Vítězný živnostník má rodinnou ekologickou farmu v Beskydech. „Zabýváme se chovem krav a produkcí mléka. Část vyprodukovaného mléka zpracováváme ve vlastní minimlékárně na jogurty, tvaroh, sýry a další výrobky,“ popsal Menšík.

Farma vznikla už v roce 1992 z části krachujícího JZD. Z desítky krav se brzy stalo 140 zvířat. Farma své výrobky dodává také do několika restaurací v okolí. Stříbrnou příčku obsadila Linda Dedeciusová z Šenova u Nového Jičína, která vyrábí ručně šité boty. Bronz získala Kateřina Kolářová z Ostravy vyrábějící textilní doplňky pro inzulínové pumpy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením VR Life

Štítky Moravskoslezský kraj, Firma roku, živnostník, soutěž, rehabilitace, virtuální realita, farma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženami vedený projekt se stal regionální Firmou roku. Pomáhá lidem rehabilitovat ve virtuální realitě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.