Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

V Pustkovci začíná rekonstrukce sportovní haly. Žáci blízké školy v ní nemohli cvičit od roku 2016

V Ostravě-Pustkovci začíná rekonstrukce sportovní haly za více než 45 milionů korun. Po více než 40 letech fungování je podle města hala na hranici provozuschopnosti. Nutné je vybourat konstrukce, upravit povrchy, vybudovat tepelnou izolaci i upravit kanalizaci, vodovod či rozvody elektřiny, sdělila mluvčí ostravského magistrátu Gabriela Pokorná.

„Díky rekonstrukci bude snížena extrémně vysoká energetická náročnost provozu haly, budou vybudovány bezbariérové přístupy a zajištěny budou i odpovídající hygienické podmínky," uvedla Pokorná.

Hala byla otevřena v roce 1979. V prvním podlaží budovy je tělocvična s šatnami a dalším zázemím, ve druhém malá tribuna pro diváky. Hala je chodbou spojena s areálem Základní školy Josefa Valčíka. Nové zázemí umožní celoroční provoz haly a sportovní aktivity pro veřejnost, sportovní kluby i žáky školy. Práce potrvají zhruba deset měsíců, zakázku ve výběrovém řízení získala společnost Stavos stavba.

Žáci blízké školy halu od roku 2016 nemohli využívat. Výuka tělesné výchovy pro takřka 400 dětí musela být podle pustkoveckého starosty Rudolfa Konduly (Pustkovec pro život) přesunuta do jiných sportovních zařízení.

„Za námi je opravdu dlouhá cesta příprav, která obsáhla příslušný administrativní proces, několik neúspěšných pokusů o získání dotace, nicméně nyní je klíčová finanční podpora Národní sportovní agentury ve výši 30 milionů, která byla schválena. Zanedbatelné není ani spolufinancování města Ostravy," uvedl Kondula.

Náměstek ostravského primátora Aleš Boháč (Starostové pro Ostravu) uvedl, že město získalo halu darem od TJ Sokol Pustkovec v roce 2017 a zavázalo se ji tehdy zrekonstruovat. „Zateplena bude střecha i fasáda, snížena tak bude energetická náročnost budovy, úspora energie je předpokládána až ve výši 50 procent. Po víc jak 40 letech užívání je hala na hranici provozuschopnosti, čemuž odpovídá jak její technický stav, tak elektroinstalace, kanalizace, osvětlení nevyjímaje," uvedl Boháč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením MMO

Štítky Ostrava, stavby, sportovní hala, sport, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pustkovci začíná rekonstrukce sportovní haly. Žáci blízké školy v ní nemohli cvičit od roku 2016  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.