Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Popularita mošnovského letiště roste. Do září ho využilo 450 tisíc cestujících, takřka o polovinu více než loni

Služeb Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku letos do konce září využilo téměř 450.000 cestujících, což je oproti stejnému období loňského roku nárůst o 45 procent. Cestujících přibylo na pravidelných i charterových letech, sdělila za společnost Letiště Ostrava v tiskové zprávě Kateřina Pustějovská.

Loni za celý rok odbavilo letiště 342 932 cestujících, tedy skoro o 20 procent více než v roce 2022.

„Letos jsme zažili nejúspěšnější sezonu v historii letiště. Rekordy padly jak v počtu destinací, tak i novinek, což se odrazilo v rekordním počtu odbavených cestujících. A sezona ještě nekončí - cestující stále mohou využít lety na Kanárské ostrovy, konkrétně na Fuerteventuru, nebo do Egypta," uvedl generální ředitel společnosti Letiště Ostrava Jaromír Radkovský.

Z Mošnova se letos létalo do 31 destinací, z nichž 13 bylo nových. Nejvíce cestujících zamířilo do oblíbených destinací v Egyptě, Řecku a Turecku, mezi nejpopulárnější novinky patřily španělská Malaga, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha nebo Chania na řeckém ostrově Kréta.

„V provozu zůstávají pravidelné linky do Londýna a Varšavy. V prosinci zahájíme odbavování letů do exotických destinací, cestující se můžou těšit na thajský Phuket a Mauricius," uvedl Radkovský.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Letiště Ostrava

Štítky Novojičínsko, letectví, letiště, Ostrava, Letiště Leoše Janáčka, letadlo, turismus, cestující

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popularita mošnovského letiště roste. Do září ho využilo 450 tisíc cestujících, takřka o polovinu více než loni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.