Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Ředitel Povodí Odry končí. Jiří Tkáč funkci opustí koncem března

, aktualizováno před 2 hodinami

Generální ředitel státního podniku Povodí Odry Jiří Tkáč ve funkci k 31. březnu skončí. Odejde po vzájemné dohodě. Na síti X to dnes oznámil ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Mluvčí podniku Šárka Vlčková řekla, že se k tomu ředitel nebude vyjadřovat.

„Z funkce odchází po naší vzájemné dohodě, za veškerou odvedenou práci mu děkuji. Práce na odstraňování povodňových škod a budování nových opatření změna vedení neohrozí, budou pokračovat podle harmonogramu," uvedl Výborný.

Ekologické Hnutí Duha, které kritizuje stát za nedostatky v přípravě protipovodňových opatření, Tkáčův odchod uvítalo. Organizace doufá, že plány nového vedení státního podniku budou obsahovat i přírodě blízká protipovodňová opatření. „Mohla by být vybudována mnohem rychleji než přehrada v Nových Heřminovech," uvedlo hnutí v tiskové zprávě.

O stavbě přehrady v Nových Heřminovech na Bruntálsku, která má před povodněmi výrazně ochránit Krnov, Opavu a další obce na řece Opavě, se hovoří od katastrofálních povodní v roce 1997. Aktuálně má projekt nepravomocné územní rozhodnutí. Proti němu se podle Výborného odvolaly organizace Děti Země a Hnutí Duha. Ministr je počátkem října vyzval ke stažení odvolání.

Podnik Povodí Odry je správcem vodních toků a vodních děl v povodí Odry, tedy na území Moravskoslezského a částečně Olomouckého kraje. Provozuje například přehrady Šance, Kružberk nebo Slezská Harta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Povodí Odry

Štítky Moravskoslezský kraj, Povodí Odry, voda, záplavy, funkce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel Povodí Odry končí. Jiří Tkáč funkci opustí koncem března  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.