Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Bruntále vznikne nová čtvrt Za Mlékárnou s rodinnými i bytovými domy

V Bruntále vznikne nová čtvrť. V lokalitě Za Mlékárnou bude do roka k dispozici osm desítek parcel pro rodinné či řadové domy a devět bytových domů se 150 byty. V těchto dnech začaly přípravné práce. Stavební firma tam téměř za 180 milionů korun vybuduje například inženýrské sítě. Novinářům to řekl mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

"Jedná se o největší investiční akci na území Bruntálu za poslední desetiletí. Hlavním investorem je ministerstvo financí, které na zasíťování lokality a související práce vynaloží více než 172,5 milionu korun, město se podílí náklady ve výši 5,6 milionu korun a další miliony zaplatilo za projektovou přípravu," řekl mluvčí.

Půjde hlavně o vybudování technické a dopravní infrastruktury, která pokryje veškeré potřeby pro novou výstavbu, včetně úprav ulice Čs. armády. Práce by měly trvat 22 měsíců. "Mezi tím budeme připravovat prodej parcel pro rodinné domy a definovat způsob poskytnutí bydlení zájemcům o byty či nájemní bydlení," doplnil Ondrášek.

"Vnímám lokalitu Za Mlékárnou jako projekt mimořádného významu. Obrovský kus cesty jsme již urazili, ale další velký a těžký kus na nás teprve čeká. Budeme mít zasíťované pozemky, ale je třeba řešit další studie, projekty, jednat s investory a podobně. Bude to náročné, ale výsledkem bude zcela nová lokalita s pěknými moderními domy a nabídkou kvalitního bydlení pro mnoho rodin," řekl starosta Bruntálu Martin Henč (ANO).

Lokalita Za Mlékárnou je na severozápadním okraji Bruntálu, zhruba 1,5 kilometru od centra města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Bruntál

Štítky ČR, správa, stavby, Bruntál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bruntále vznikne nová čtvrt Za Mlékárnou s rodinnými i bytovými domy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.