Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPátek, 11. dubna 2025, 14:00
Soutěž Regionální potravina, pořádaná Ministerstvem zemědělství, každoročně oceňuje zemědělské a potravinářské výrobky, které vynikají kvalitou, původem surovin a vazbou na region. Ocenění představuje nejen prestižní značku kvality, ale také je skvělým nástrojem pro posílení důvěry zákazníků, růst prodeje a budování značky. Přihlásit se mohou podniky do 250 zaměstnanců, které kladou důraz na lokální a kvalitní suroviny.
Máte menší potravinářskou firmu, která staví na kvalitních a lokálních surovinách? Vyrábíte tak, aby to dávalo smysl – pro lidi, kraj i budoucnost? Pak možná právě vás osloví projekt, který už šestnáct let oceňuje to nejlepší z našich krajů!
Soutěž Regionální potravina, vyhlašovaná Ministerstvem zemědělství, je příležitostí pro výrobce potravin z celé České republiky s podnikem do 250 zaměstnanců. Každý rok získá toto označení jen něco přes sto produktů, a právě proto má značka svou váhu. Nese v sobě důvěru, kvalitu a lokální původ.
Zákazníci dnes stále častěji hledají potraviny, které mají příběh. Ne anonymní výrobky, ale chleba z místního pekařství, jogurt z mléka od krav z nedalekého statku, marmeládu, kterou někdo opravdu uvařil a nejen "vyrobil" nebo výrobky z medu vlastních včelstev. Značka Regionální potravina pomáhá tyto produkty zviditelnit. A co víc – podpořit jejich prodej, otevřít dveře k novým partnerům a posílit dobré jméno vaší značky. Příběh oceněného výrobce Medoo Silesia ze Šilheřovic na Opavsku, který v kouzelném prostředí zámeckého areálu vyrábí své dobroty a provozuje i kavárnu s občerstvením, si můžete přečíst na webu regionalnipotravina.gov.cz.
Získání ocenění přináší nejen prestiž, ale i konkrétní obchodní přínosy. Vítězové mluví o silnějším zájmu zákazníků, lepší pozici na trhu i větší loajalitě odběratelů. A v neposlední řadě o nové energii do podnikání.
„Díky ocenění Regionální potravina máme s kým konzultovat a nastavovat procesy tak, abychom měli vše správně. V tom vidím největší hodnotu, že máme partnery k uvádění kvalitních potravin na trh,“ pochvaluje si přínosy ocenění trojnásobný držitel ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje Robert Chlebiš. S manželkou Katkou provozuje firmu Medoo Silesia, sociální podnik, který se věnuje zpracování medu z vlastních včelstev, a vyrábí širokou škálu medových specialit.
Soutěž Regionální potravina není jen o certifikátu a nálepce na obalu. Je to zároveň příležitost, jak se propojit s dalšími výrobci, farmáři, šéfkuchaři, obchody i institucemi, které sdílejí podobné hodnoty. A také jak se dostat do povědomí médií, nových zákazníků nebo třeba provozovatelů gastro podniků, kteří hledají kvalitní, lokální suroviny.
Přihlásit se do soutěže Regionální potravina v Moravskoslezském kraji je možné do 18. 4. 2025. Pokud vyrábíte srdcem, myslíte lokálně a věříte v sílu kvalitního řemesla, dejte o sobě vědět. Více informací o podmínkách, termínech i přihlášení najdete na webu soutěže v sekci Pro výrobce.
Značka Regionální potravina není jen o ocenění. Je to příležitost. A šance, jak ukázat, že to, co děláte, má smysl.
Kompletní informace o soutěži a přehled oceněných potravin naleznete na webu regionalnipotravina.gov.cz
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám