Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Záchranáři se v sobotu nezastavili. Několikrát zasahovali v Beskydech

Záchranáři zasahovali během soboty opakovaně v Beskydech na Frýdecko-Místecku. Ve dvou případech byl k zásahu kromě pozemních posádek vyslán i vrtulník a záchranáři rovněž spolupracovali se členy horské služby.

„V půl jedenácté dopoledne nejprve týmy zasahovaly u úrazu jedenáctileté dívky s poraněním dolní končetiny v Ostravici. Po ošetření byla vrtulníkem přepravena do frýdecko-místecké nemocnice,“ shrnul mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

V poledne vzlétali letečtí záchranáři znovu, a to k úrazu dítěte po pádu z prolézačky na Prašivé. „Tříletý chlapec byl po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předán s poraněním horní končetiny do péče lékařů ostravské Fakultní nemocnice,“ dodal mluvčí záchranné služby.

V oblasti Prašivé zanedlouho zasahovali záchranář znovu. „Při turistice došlo ke zranění dvouletého dítěte, kterého nesla maminka na ramenou, přičemž oba v terénu spadli. S poraněními hlavy a dolních končetiny byli ošetřeni a předáni ve zdravotnické zařízení,“ dodal Humpl.

Následoval úraz kolene u dvaašedesátiletého muže při sportu, a to v oblasti vrcholu Godula. Při posledním zásahu pak posádky poskytovaly péči devětadvacetiletému muži, který při náhlých interních obtížích spadl a poranil si hlavu v terénu poblíž Ostravice. „I v tomto případě bylo nutné další ošetření ve frýdecko-místecké nemocnici,“ uzavřel Humpl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto ZZS MSK

Štítky Ostravice, okres Frýdek-Místek, Godula, nemocnice, zdravotnická záchranná služba, terén, Beskydy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři se v sobotu nezastavili. Několikrát zasahovali v Beskydech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.