Počasí dnes32 °C, zítra34 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

V Mošnově začala výstavba druhé fáze projektu Ostrava Airport Multimodal Park

Developerská společnost Concens Investments zahájila v Mošnově na Novojičínsku výstavbu druhé fáze projektu Ostrava Airport Multimodal Park (OAMP). Vzniknou tam čtyři haly vhodné pro logistiku a lehkou výrobu, které po dokončení v letošním třetím čtvrtletí nabídnou 120 tisíc metrů čtverečních komerčních ploch. Společnost Concens Investments to sdělila v tiskové zprávě. Náklady investované do druhé fáze projektu převýší dvě miliardy korun.

"Stavíme takzvaně na spekulativní bázi, tj. bez předem sjednaného nájemce, ale v rámci našeho pravidelného kontaktu s logistickými a výrobními společnostmi registrujeme jejich zájem o mošnovskou lokalitu. Oceňují především tamější kombinaci dopravního spojení - letecké, železniční a silniční dopravy. Prostory druhé fáze Ostrava Airport Multimodal Parku budou k dispozici ke konci letošního roku," uvedl výkonný ředitel Concens Investments Tomáš Novotný.

OAMP se nachází v těsné blízkosti Letiště Leoše Janáčka Ostrava a soukromé železniční vlečky. Má také napojení na dálnice D1 a D48.

Provoz nových hal bude energeticky úsporný a cílí na získání mezinárodní environmentální certifikace BREEAM. "Velký důraz je kladen na energetickou efektivitu provozu budoucích nemovitostí, a tak jejich součástí bude instalace střešních fotovoltaických panelů, LED osvětlení v interiéru a diskutují se také alternativní zdroje vytápění v podobě přípravy pro tepelná čerpadla, která by mohla nahradit běžné plynové vytápění," uvedla firma.

Concens Investments je česká developerská společnost zaměřující se na přípravu, výstavbu a pronájem průmyslových a logistických nemovitostí. V roce 2018 začala stavět OAMP v Mošnově, který v současnosti čítá 180.000 metrů čtverečních nemovitostí pronajatých logistickým a výrobním společnostem. V roce 2021 Concens Investments část OAMP spolu s výrobním areálem v Nošovicích na Frýdecko-Místecku prodala americkému realitnímu investičnímu fondu EQT Exeter.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ostrava Airport Multimodal

Štítky ČR, reality, stavby, Mošnov, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mošnově začala výstavba druhé fáze projektu Ostrava Airport Multimodal Park  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.