Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Závodníci i turisté v sobotu kolabovali v okolí Lysé hory v Beskydech. Skolilo je vyčerpání i dehydratace

V průběhu soboty moravskoslezští záchranáři opakovaně zasahovali v okolí Lysé hory v Beskydech. Během několika hodin ošetřili pět pacientů, kteří zkolabovali při sportovních aktivitách. Jeden z pacientů, jehož obtíže postihly ve špatně přístupném terénu, byl transportován vrtulníkem.

Záchranáři nejprve pomáhali třem sportovcům, kteří se účastnili běžeckého závodu na Lysou horu. Jednalo se o sedmatřicetiletého, padesátiletého a šestadvacetiletého muže. Vesměs jevili známky vyčerpání a kolapsového či prekolapsového stavu, případně dehydratace. „Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli přepraveni do nemocnice. Jeden z pacientů, jehož obtíže postihly ve špatně přístupném terénu, byl transportován vrtulníkem," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zdravotníci dále vyjížděli ke dvěma turistům. Třicetiletá žena a osmdesátiletý muž zkolabovali po pěším výstupu na Lysou horu. I oni podle Humpla potřebovali poskytnutí odborné první pomoci a následnou přepravu do zdravotnického zařízení.

„Všech pět pacientů bylo předáno na centrálním příjmu nemocných a urgentním příjmu nemocnice ve Frýdku-Místku. Při zásazích se v lokalitách Ostravice, Malenovice a Krásná vystřídaly posádky rychlé zdravotnické pomoci ze základen Frýdlant nad Ostravicí, Frýdek-Místek, Nošovice a Frenštát pod Radhoštěm. Vzletět musel také vrtulník LZS Ostrava,“ doplnil mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Lysá hora, Beskydy, dehydratace, kolaps, sport, záchranáři, turistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci i turisté v sobotu kolabovali v okolí Lysé hory v Beskydech. Skolilo je vyčerpání i dehydratace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.