Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Ve Frenštátě pod Radhoštěm začne revitalizace náměstí Míru a Kostelní ulice, potrvá do konce srpna

Město Frenštát pod Radhoštěm na Novojičínsku zahájí v pondělí postupnou revitalizaci náměstí Míru a přilehlé Kostelní ulice. Bude se tam například částečně opravovat dlažba. Úpravy přijdou na více než 3,76 milionu korun a hotové by měly být do konce srpna.

O procesu revitalizace informovala mluvčí frenštátské radnice Iva Vašendová

„Společnost Moravia Trend provede částečné předláždění žulové dlažby a žulových kostek, výměnu poškozených odvodňovacích žlabů a opravu schodiště u parkoviště na ulici Dolní," uvedla Darina Hubeňáková z frenštátského odboru investic a rozvoje. Na náměstí se bude také opravovat elektroinstalace a měnit veřejné osvětlení.

Práce začnou na náměstí a budou se dělat postupně v několika etapách. „V žádné etapě nebude uzavřeno celé náměstí. Zároveň se stavebními pracemi bude probíhat výměna kabeláže a rozšíření počtu odběrných míst elektřiny, která slouží pro pořádání akcí na náměstí. Budou také odstraněny sloupy s ozvučením a provedena výměna sloupů a svítidel veřejného osvětlení," uvedla Hubeňáková.

Farmářské trhy nazvané Slezský rynek se budou i při opravách náměstí konat v plánovaných termínech. „Pouze se dočasně uskuteční na zmenšené ploše frenštátského náměstí," uvedla Vašendová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MěÚ Frenštát pod Radhoštěm

Štítky ČR, správa, stavby, Frenštát pod Radhoštěm, náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frenštátě pod Radhoštěm začne revitalizace náměstí Míru a Kostelní ulice, potrvá do konce srpna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.