Počasí dnes32 °C, zítra34 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Domov U Včelína prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Navýšila se i jeho kapacita, pomůže proto více lidem

Domov U Včelína pomáhá lidem s různými typy mentálních i fyzických hendikepů. Díky rozsáhlé rekonstrukci je nyní modernější a komfortnější. Navýšila se také jeho kapacita. V rámci slavnostního otevření oslavila organizace Náš svět, která domov zřizuje, také 50 let své existence. 

Díky rekonstrukci má každá z komunit, která v zařízení žije, k dispozici kuchyni s obývacím pokojem i moderní sociální zařízení. Proměnou prošly také prostory určené pro pracovníky domova. 

„Jsem rád, že se nám podařilo díky dispozičním změnám navýšit kapacitu tohoto objektu z původních 22 míst na současných 26. V rámci úprav domova byla vytvořena čtyři komunitní bydlení a také nová garsonka, která je skvělá pro nácvik samostatného bydlení. Věřím, že zde naši uživatelé najdou příjemné zázemí, a že se jim zde díky profesionální péči pracovníků domova bude dobře dařit,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil (KDU-ČSL).

Součástí projektu byly i úpravy exteriéru. „Obyvatelé domova určitě ocení dvě nové zahrádky s venkovními terasami s bezbariérovým přístupem a altány, kde mohou trávit příjemné chvíle se spolubydlícími nebo se svými návštěvami. Chceme, aby se klienti našich domovů cítili jako doma, aby pobývali v příjemném a bezpečném prostředí a měli zajištěnu co nejkvalitnější péči,“ doplnil Navrátil.

Rekonstrukce domova začala v září minulého roku a přišla na 13,7 milionů korun. Organizace Náš svět ji hradila z vlastních prostředků.

„Naše organizace nabízí sociální služby osobám s mentálním postižením v kombinaci s tělesným, smyslovým a duševním onemocněním. Domov U Včelína je součástí areálu v Pržně, ve kterém bydlí celkem 142 uživatelů, o dalších 39 pečujeme na našem odloučeném pracovišti ve Frýdku-Místku. Mám radost, že v rámci slavnostního otevření zrekonstruovaného domova také oslavíme 50 let poskytování služeb pro osoby s nejtěžšími druhy postižení,“ řekl ředitel organizace Náš svět Jan Zvoníček.



 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Zerzoň

Štítky Domov U Včelína, rekonstrukce, Moravskoslezský kraj, sociální služby, péče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov U Včelína prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Navýšila se i jeho kapacita, pomůže proto více lidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.