Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Zatopená ostravská zoo v pátek znovu otevřela. Varování meteorologů se nenaplnila, lidé mohou přijít i o víkendu

Ostravská zoologická zahrada už od pátku funguje v klasickém režimu. Pracovníci zahrady během čtvrtka uklidili většinu polámaných větví i rozřezaných kmenů, a připravili tak areál na opětovné otevření. Na páteční večer vydal Český hydrometeorologický ústav další výstrahu před bouřkami a silným větrem, středeční scénář se ovšem neopakoval a zahrada tak mohla o víkendu otevřít.

Úklid, údržba, opravy a další technické zásahy probíhaly ve čtvrtek 20. června od časných ranních hodin. „Během středeční bouřkové smršti došlo k vyvrácení a polámaní několika desítek stromů, popadaly tisíce větví, přestala fungovat elektřina, byly vytopeny některé budovy a poničeny části chodníků a oplocení," popsala mluvčí zoo Šárka Nováková.

Přestože k pádům stromů a větví došlo také ve výbězích zvířat, žádnému zvířeti se nic nestalo. „Záložní zdroje energie pomohly překonat čas bez elektrického proudu. Část pořezaných větví poslouží nyní chovaným zvířatům jako čerstvý okus. Nejvíce jsou v tuto chvíli poškozené a narušené lesní porosty. S ohledem na velké množství popadaných stromů na botanických stezkách zůstanou do odvolání Cesta vody, Cesta lesa i Cesta Stínu uzavřeny," doplnila mluvčí.

Na páteční večer vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu před dalšími bouřkami a silným větrem. Středeční scénář se ovšem neopakoval a zahrada dnes otevřela podle plánu. Aktuální informace návštěvníci najdou na webových stránkách i facebookovém profilu zahrady. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Monika Vlčková

Štítky Ostrava, zoo, zoologická zahrada, zvířata, bouřky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatopená ostravská zoo v pátek znovu otevřela. Varování meteorologů se nenaplnila, lidé mohou přijít i o víkendu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.