Počasí dnes29 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

V Moravskoslezském kraji turisty nejvíce lákají Dolní Vítkovice. Následuje ostravská zoo a Lysá hora

Ostravské Dolní Vítkovice se opět staly nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Moravskoslezském kraji. Uvádějí to statistiky Czech Tourismu, podle kterých jsou Dolní Vítkovice zároveň pátým nejvyhledávanějším místem v tuzemsku.

Druhým nejnavštěvovanějším místem v kraji zůstává ostravská zoo a na třetím místě se umístila Lysá hora.

„Počet ubytovaných turistů v Moravskoslezském kraji překročil v minulém roce významnou hranici jednoho milionu. Troufám si říci, že stoupající trend je důsledkem atraktivních přírodních a kulturních památek, zajímavých turistických cílů, ale také aktivních snah hejtmanství o podporu cestovního ruchu,“ řekla náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Šárka Šimoňáková (ANO).

Nejvíc turistů míří právě do dolní oblasti. „Tento industriální skvost si v roce 2023 udržel stejnou návštěvnost jako v předchozím roce, dorazilo tady skoro 892 tisíc návštěvníků. Areálem ve skutečnosti projde ještě více turistů, než se eviduje, protože mnoho jich v Dolních Vítkovicích tráví volný čas ve zdejších podnicích nebo procházkami," doplnila Šimoňáková.

Velmi oblíbeným místem u turistů zůstává i Zoo Ostrava, kam v uplynulém roce zavítalo skoro 613 tisíc návštěvníků. Návštěvnost oproti předchozímu roku vzrostla o 1 procento. Třetí příčku obsadila Lysá hora. Královnu moravskoslezských Beskyd zdolalo 320 tisíc turistů a návštěvnost stoupla o 47 procent.

V první desítce nejnavštěvovanějších míst se objevila i Stezka Valaška na Pustevnách, Dino Park Ostrava, Slezskoostravský hrad nebo Muzeum nákladních automobilů Tatra Kopřivnice. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dolní oblast Vítkovice

Štítky Moravskoslezský kraj, turismus, cestování, Dolní Vítkovice, zoo, Lysá hora, Beskydy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Moravskoslezském kraji turisty nejvíce lákají Dolní Vítkovice. Následuje ostravská zoo a Lysá hora  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.