Počasí dnes32 °C, zítra34 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Moravskoslezská Technotrasa se rozrostla. Oblíbená turistická stezka láká na Mendelův rodný dům i pivovar

Na výletníky oblíbené Technotrase letos přibylo pět nových zastávek. Zájemci nyní mohou navštívit středověký stříbrný důl, pivovar nebo třeba rodný dům zakladatele genetiky a načerpat inspiraci pro výlety po celé severní Moravě.

Stezka propojuje technické památky i místa spojená s řemeslem v Moravskoslezském kraji. Je tak inspirací pro výlety po celé severní Moravě. Technotrasa v minulosti uspěla v prestižní celorepublikové soutěži a získala Velkou cenu cestovního ruchu. 

„Technotrasa svým jedinečným konceptem představuje industriální, technické i řemeslné dědictví a nabízí návštěvníkům více než tři desítky míst s neopakovatelným geniem loci. Industriální památky jsou pro náš region ikonické a odlišují nás od ostatních. Těší mě, že od letošní sezóny lidé najdou na trase hned pět nových zastávek,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj a cestovní ruch Šárka Šimoňáková (ANO).

Od letošní sezóny mohou lidé na Technotrase navštívit například FUTUREUM, které vzniklo přeměnou bývalého výklopníku a mlýnice uhlí v areálu Dolních Vítkovic. Další novinkou je pivovar Koníček, Imaginárium Břidlice u Budišova nad Budišovkou. Nechybí ani Mendelův Dům ve Vražném, kde si lidé mohou prohlédnout expozici zemědělských strojů, na zájemce tam také čekají výukové programy pro děti na téma genetiky nebo posezení v kavárně. Lidé tak mohou prozkoumat památku, kde se geniální přírodovědec německého původu, zakladatel genetiky a objevitel základních zákonů dědičnosti, narodil a trávil dětství. Pátou novinkou na Technotrase je středověký stříbrný důl nacházející se přímo v obci Horní Město u Rýmařova. Jedná se o unikátní místo, kde se těžilo stříbro a železné rudy od konce 15. století do konce 19. století.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytl Moravskoslezský kraj

Štítky Moravskoslezský kraj, severní Morava, výlety, turistická stezka, Technotrasa, památky, turismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezská Technotrasa se rozrostla. Oblíbená turistická stezka láká na Mendelův rodný dům i pivovar  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.